Moment que Jair Bolsonaro és apunyalat
Moment que Jair Bolsonaro és apunyalat

El candidat d'ultradreta brasiler Jair Bolsonaro, apunyalat durant un míting

Estable dins de la gravetat, Bolsonaro ha estat operat d'urgència de ferides al fetge, pulmó i abdomen

Actualitzat

Jair Bolsonaro, candidat presidencial de la formació d'ultradreta Partit Social Liberal del Brasil, ha estat apunyalat a l'abdomen durant un míting electoral a la ciutat de Juiz de Fora. Bolsonaro, que lidera els sondejos d'intenció de vot de cara a les eleccions presidencials del 7 d'octubre, ha sofert una  ganivetada que li ha causat ferides molt greus al fetge, un pulmó i l'abdomen. 

Ha arribat en estat crític a l'hospital quan ja havia perdut molta sang i l'han operat d'urgència. Segons el comunicat mèdic, està estable dins la gravetat. 

La policia ha informat que ha detingut un home, de 40 anys, a qui un grup de simpatitzants de Bolsonaro intentava linxar després d'acusar-lo de l'atac. Ha estat detingut immediatament i, segons la policia, ha dit que ha estat Déu qui li ha ordenat apunyalar-lo. Segons alguns testimonis, abans de clavar-li el ganivet ha dit "Tú has de morir"

El diputat ultradretà ha estat atacat per un desconegut quan alguns simpatitzants el portaven a pes de braços enmig d'una multitud en un carrer cèntric de Juiz de Fora, la segona ciutat més gran de l'estat de Minas Gerais:

 

 

El seu fill, candidat a senador, ha confirmat que el polític ultradretà ha rebut "una estocada amb ganivet": 

 


 

Bolsonaro és un dels candidats més polèmics dels que es presenten a les properes eleccions al Brasil. Ha defensat l'última dictadura militar del país (1964-1985) i ha generat diverses polèmiques per les seves declaracions masclistes, racistes i homòfobes.

 

 

Segons una enquesta divulgada aquest dimecres, el candidat del Partit Social Liberal guanyaria la primera volta de les eleccions presidencials en un escenari sense Luiz Inácio Lula da Silva, vetat per l'autoritat electoral. Bolsonaro, però, perdria en segona volta.

Lula liderava tots els sondejos, però va ser declarat "inelegible" perquè la legislació prohibeix que es postulin a càrrecs públics els condemnats en segona instància, com és el seu cas.

ARXIVAT A:
BrasilJair Bolsonaro
Anar al contingut