Pedro Garrido, màxim responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya (ACN/Àlex Recolons)

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya avisa: "Ho tornarem a fer"

Els comandaments dels Mossos marxen abans d'hora de la celebració del dia de la Guàrdia Civil perquè consideren ofensiu el discurs del general Pedro Garrido, màxim representant del cos a Catalunya

RedaccióActualitzat

A pocs dies de saber-se la sentència del judici del procés i en un clima polític preelectoral, el màxim responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, s'ha felicitat per les detencions del 23 de setembre i per l'actuació del dia del referèndum de l'1 d'octubre del 2017. I ha advertit que, literalment, "ho tornarem a fer".

"Ens mantenim ferms en el nostre compromís amb Espanya de treballar per la llibertat i la seguretat de tots els ciutadans. Ho vam demostrar fa dos anys, ho hem fet de nou recentment. I cada vegada que sigui necessari ho tornarem a fer, perquè tenim la convicció que la societat que servim entén i creu que no hi ha llibertat ni seguretat fora del marc de la llei."


Garrido ha fet aquestes declaracions dins del discurs que ha pronunciat, alternant el català i el castellà, a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca amb motiu de la celebració, avançada, de la patrona del cos armat, la Mare de Déu del Pilar.

A l'acte, hi eren presents els comandaments dels Mossos d'Esquadra, que han marxat abans del que tenien previst perquè consideren que en el discurs de Garrido hi havia paraules ofensives cap al cos dels Mossos d'Esquadra i els seus comandaments.

 

Pedro Garrido, responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya, i Félix Azón, director general de la Guàrdia Civil (ACN/Àlex Recolons)

 

El màxim responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya no ha tingut inconvenient a relacionar els detinguts en l'operació Judes amb l'anomenada "revolució dels somriures", per bé que, després, ha afegit que "independentisme i terrorisme no són el mateix".

"Aquesta brillant actuació ens enfronta tots amb la realitat que els pretesos somriures revolucionaris es converteixen, amb més facilitat de la que es podria pensar o desitjar, en el rictus que dissimula l'odi i la mesquinesa capaç de generar destrucció, dolor i patiment sota la justificació de la defensa d'una causa que la llei no contempla."

"De la mateixa manera que ser independentista no és el mateix que ser català, independentisme i terrorisme tampoc són el mateix. Però els que, volent recórrer el camí de la independència, triïn seguir, d'una o altra manera, el camí del terror han de saber que els combatrem sense treva ni pena perquè tots ells finalitzin el seu recorregut a disposició de la justícia".


Garrido ha defensat el treball "colze amb colze amb la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i les policies locals" dins d'un "model policial compartit" dins del qual ha reivindicat que "cadascú ha d'aportar les seves capacitats operatives".

"En definitiva, per ser entre tots la indiscutible policia integral de Catalunya que respongui als reptes de seguretat d'una manera eficaç i eficient en benefici de tots els ciutadans."

En la mateixa cerimònia, la Guàrdia Civil ha condecorat la secretària judicial del 20S, Montserrat del Toro, i, a títol pòstum, el que va ser titular del Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer.

 

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut