Sant Andreu de la Barca ha acollit l'acte de la Guàrdia Civil en honor a la seva patrona (ACN)
Sant Andreu de la Barca ha acollit l'acte de la Guàrdia Civil en honor a la seva patrona (ACN)
Sant Andreu de la Barca

El cap de la Guàrdia Civil a Catalunya: "Hem estat víctimes de persecució"

Sant Andreu de la Barca celebra l'acte de la festivitat del Pilar sense cap condecoració als Mossos d'Esquadra

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil a Catalunya ha celebrat aquest dijous la festivitat de la seva patrona a Sant Andreu de la Barca. L'acte, que l'any passat es va haver de suspendre, ha estat protagonitzat pel cap del cos a Catalunya, Pedro Garrido, que ha estat molt dur contra els "col·lectius minoritaris" que els critiquen.

Garrido ha ressaltat la gran feina i intervenció de la Guàrdia Civil durant l'1 d'octubre. Afegeix que van fer una tasca difícil perquè la llei continués vigent a Catalunya pel que fa al compliment d'un mandat judicial.

D'altra banda, Garrido ha criticat que es jutgés fills dels agents i que fossin qualificats de "feixistes" pels col·lectius minoritaris:

"Per defensar les seves idees només saben estar fora de la llei. Hem estat objecte de la persecució i fustigació pels que només admeten una forma de sentir i expressar-se com a català."

A més, opina que el col·lectiu de guàrdies civils i també les seves famílies haurien de rebre més suport institucional, ja que els intents de marginació són "elements perjudicials per a la societat imaginària d'uns pocs amants del totalitarisme sectari."

Els Mossos d'Esquadra, sense condecoració

Després dels parlaments s'ha condecorat diversos membres del cos i ha començat una desfilada amb efectius dels diversos comandaments dins el cos. S'han guardonat agents de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, la Guàrdia Urbana de Barcelona i altres territoris, però no s'ha fet cap condecoració als Mossos d'Esquadra.

Tot i això, el general ha agraït als Mossos la professionalitat que van mostrar, ja que sovint "fan de dispositius de seguretat per protegir les casernes i els seus ocupants". A més, creu que s'ha intentat crear una confrontació entre els dos cossos policials, però això no pot passar perquè els companys d'armes "estan per sobre de les ambicions que no respecten la llei i l'ordre."

Altres representants

La celebració ha estat presidida per la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera; el cap dels Mossos d'Esquadra, el comissari Miquel Esquius; l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca Ibáñez, i el director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón. Aquest últim també ha destacat "els moments difícils" que van tenir l'any passat i el compromís del cos amb els espanyols:

"El cos porta 174 anys al servei de la ciutadania, sempre al servei de la llei i amb compromís de lleialtat absoluta a Espanya."

Azón ha destacat que cada vegada hi ha més dones en el cos. També ha dit que tots els agents gaudiran d'un augment salarial que farà que, d'aquí tres anys, el sou dels guàrdies civils arribi a un nivell "raonable" respecte al conjunt de funcionaris de l'Estat.

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilMossos d'EsquadraProcés catalàSant Andreu de la Barca
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut