El cap de l'Estat Major de la Defensa de l'exèrcit espanyol, Miguel Villarroya (ACN)
El cap de l'Estat Major de la Defensa de l'exèrcit espanyol, Miguel Villarroya (ACN/Moncloa )

El cap de l'exèrcit es desmarca dels missatges colpistes d'un grup de militars retirats

Avui ha transcendit que un altre grup de militars havia enviat una carta al rei demanant-li que intervingui

Joan Capella i Matas

El cap de l'Estat Major de la Defensa de l'exèrcit espanyol, Miguel Villarroya, signa avui una carta en què es distancia totalment de les manifestacions d'alguns militars retirats, descontents amb la política del govern central. Villarroya subratlla que la Constitució és la norma que els militars han promès o jurat i que inspira totes les seves actuacions.

L'oficial ha defensat les forces armades assegurant que ja no són militars sinó ciutadans particulars que no tenen cap mena de representativitat, i és contundent a assegurar que l'exèrcit ja no mira al passat.

El govern espanyol ha elogiat el comunicat del JEMAD, mentre que l'exministre de Defensa socialista José Bono creu que se'n fa un gra massa.

"Crec que és una exageració convertir en notícia aquesta qüestió i donar-hi tanta importància", ha opinat Bono.

Més polèmica

Aquest divendres, a més, ha transcendit una carta que un grup de militars ha enviat al rei on l'insten a revertir el que veuen com una "perillosa deriva de la pàtria" davant un govern "que ha cedit a comunistes, colpistes i pro etarres".

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha reclamat al rei Felip VI que es desmarqui clarament d'aquestes iniciatives i ha aprofitat per criticar el que considera un "silenci còmplice" del líder del PP, Pablo Casado. Des de Roses, però, el líder popular ha desqualificat les cartes.

"Em sembla lamentable i intolerable. He sabut pels mitjans de comunicació que ja es troba en mans de la Fiscalia i per tant espero que hi hagi un procés per depurar les responsabilitats que es cregui oportunes", ha afirmat Casado.

ARXIVAT A:
Exèrcit espanyolFelip VIMonarquia
Anar al contingut