Les accions de Pfizer es van disparar amb l'anunci de l'eficàcia de la vacuna (Reuters/Dado Ruvic)

El cap de Pfizer va guanyar 5,6 milions venent accions després de l'anunci de la vacuna

L'executiu de Brussel·les tanca un acord amb Pfizer i BioNTech per comprar 300 milions de dosis de la vacuna contra la Covid
Redacció Actualitzat
TEMA:
Borsa

El director executiu de la farmacèutica Pfizer es va embutxacar 5,6 milions de dòlars amb la venda d'accions de la companyia el mateix dia que van anunciar que la seva vacuna contra la Covid-19 té una eficàcia del 90%. Aquest avenç va disparar un 8% els títols de la companyia i va portar eufòria per a les aerolínies i hotels als parquets.

Segons recull l'agència Reuters, Albert Bourla va autoritzar la venda de les accions el 19 d'agost, com a part d'un pla preestablert que segueix la normativa de la SEC, el regulador borsari nord-americà, i que preveu la venda regular i periòdica de part dels títols.

En concret, es va desprendre de més de 132.000 accions valorades en 41,94 dòlars cadascuna, de manera que l'import total que li van reportar va ser prop de 5,6 milions. D'acord amb alguns mitjans, s'haurien venut un 62% de les accions. 
 

Una portaveu de Pfizer que cita la cadena CNN ha explicat que la venda va tirar endavant perquè els títols van arribar a un determinat preu, en el marc del pla predeterminat a l'agost.

Sobre el fet que això pugui veure's com un aprofitament de la situació, la portaveu ha contestat que la venda s'emmarca "en plans predeterminats que gestiona una tercera part", una agència borsària. El cas és que l'operació és legal, tot i que el directiu tenia l'opció d'ajornar la venda.

Segons la CNN, la vicepresidenta executiva de Pfizer, Sally Susman, també va vendres accions dilluns com a part d'un pla prefixat. En aquest cas, va obtenir 1,8 milions amb l'operació.
 

Acord de Brussel·les per comprar 300 milions de dosis

La CE té 4 contractes lligats i 3 en negociacions per a la vacuna de la Covid (Reuters/Dado Ruvic)

 

La Comissió Europea ha arribat a un acord amb Pfizer i BioNTech perquè els estats membres puguin comprar 300 milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19.

El contracte es firmarà els pròxims dies i preveu l'adquisició de 200 milions de dosis un cop s'hagi autoritzat la vacuna, amb l'opció de demanar 100 milions de dosis addicionals.

Les vacunes es repartiran entre els estats membres en funció de la població i cada soci decidirà com les distribueix internament i a quins col·lectius vacuna primer.

 

L'executiu de Brussel·les ha lligat 4 contractes per a les vacunes: amb AstraZeneca (300 milions de dosis), Sanofi-GSK (300 milions), Janssen (de Johnson & Johnson, 200 milions) i, ara també, Pfizer-BioNTech.

A més, té converses avançades amb Novavax i Moderna i continua negociant amb Curevac.

En total, doncs, podria tenir accés a set vacunes que tenen diverses tecnologies i requeriments logístics.

A més, segons ha anunciat el Ministeri de Sanitat, durant el primer trimestre del 2021 "amb tota seguretat i al gener amb molta probabilitat" podran començar els assajos en humans d'algunes vacunes desenvolupades a Espanya.

ARXIVAT A:
Vacunes Borsa Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut