Les decoracions del carrer Mozart, que porten per nom "MozartZakis", són un homenatge a l'estudi Ghibli (ACN/Maria Pratdesaba)

El carrer Mozart guanya el concurs de guarnits de les festes de Gràcia

El segon premi ha estat per a la plaça de Rovira i Trias, i el tercer, per al carrer Jesús

RedaccióActualitzat

Ja se saben els guanyadors del concurs de guarnits de les festes del barri de Gràcia d'enguany. El carrer Mozart s'ha endut el primer premi, mentre que la plaça de Rovira i Trias ha aconseguit el segon guardó. En tercer lloc han quedat les decoracions del carrer Jesús

El muntatge del carrer Mozart porta el nom de "MozartZakis" i és un viatge al Japó de Studio Ghibli, responsable de pel·lícules com "El viatge de Chihiro" i "El meu veí Totoro".

En segona posició ha quedat la "Wedding chapel" ('capella per a núpcies') en què durant uns dies s'ha convertit la plaça Rovira i Trias, al pur estil de Las Vegas. El carrer Jesús, per la seva banda, ha recreat una discoteca psicodèlica anomenada "Discodèlia". 

Un total de 23 carrers i places i 43 balcons i portades han participat en l'edició d'aquest any. 

El carrer Progrés, que va ser el guanyador de les festes de l'any passat, ha acabat en quarta posició amb un homenatge als videojocs. El cinquè i últim premi se l'ha endut el carrer Tordera amb les decoracions sobre un banc de meduses.

També hi ha hagut altres reconeixements, com ara el de la reutilització, que també se l'ha emportat el carrer de Jesús, com en l'edició anterior. En el detall artístic ha destacat Verdi pel conjunt escultòric de l'orquestra que dona la benvinguda al carrer.

Els veïns del carrer Mozart celebrant el premi aquest dilluns (ACN/Maria Pratdesaba)

La millor il·luminació ha estat també aquest any per al carrer Tordera, i el millor sostre i laterals per a Fraternitat de Baix. En millor entrada i sortida ha guanyat el carrer Llibertat i en innovació i tecnologia, un altre cop el carrer Progrés.

Una edició polèmica

Aquest any, la festa major del barri ha estat marcada per batalla oberta entre la Colla Vella i la Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia. Els fets es remunten a la cercavila del 2023, quan la Colla Vella va cremar pirotècnia saltant-se l'acord de no fer cap lluïment durant l'acte. 

Davant les discrepàncies entre colles, l'Ajuntament va prohibir la celebració dels correfocs i, en solidaritat, es van cancel·lar diverses activitats vinculades a la cultura popular.

Les reunions entre les parts no van arribar a bon port i no hi ha hagut activitats de cultura popular. Les colles han acabat acusant el districte de "matar la cultura popular".

El tinent d'alcalde, Albert Batlle, i la regidora del districte de Gràcia, Laia Bonet, han participat aquesta tarda a l'acte de lliurament dels premis, on han rebut l'escridassada dels veïns que hi eren presents. 

 

 

ARXIVAT A:
Cultura popular
Anar al contingut