El cas de l'home que va ajudar a morir la seva dona, a un jutjat de violència masclista
Malgrat el canvi de jutjat, Hernández continua investigat per un delicte d'auxili o cooperació al suïcidi, que preveu penes d'entre dos i deu anys de presó
La jutgessa que portava el cas de la mort de María José Carrasco, assistida pel seu marit Ángel Hernández, s'ha inhibit a favor d'un jutjat de violència masclista.
La decisió del jutjat d'instrucció número 25 de Madrid, avançada pel diari "El País", s'ha basat en la jurisprudència del Suprem, que apunta que aquest és el tribunal competent, en tractar-se d'un cas d'un home contra una dona, sense entrar a valorar-ne la intencionalitat.
Ángel Hernández va reconèixer els fets i va passar a disposició del jutjat de guàrdia, el 36, que va deixar-lo en llibertat sense mesures cautelars. La jutgessa del 36 es va inhibir en la del 25, que és l'òrgan que es trobava de guàrdia de diligències quan es van conèixer els fets i el que va procedir a l'aixecament del cadàver.
Ara, la jutgessa del jutat número 25 ha decidit que el cas s'investigui en un jutjat de Violència contra la Dona. Ho ha fet emparant-se en la llei de violència de gènere i en la doctrina del Tribunal Suprem, que determina que qualsevol delicte dels relacionats amb l'homicidi que s'hagi comès contra qui hagi estat cònjuge de l'autor o amb qui hagi mantingut una relació afectiva s'han d'investigar per part de jutjats específics.
El cas de Carrasco, que tenia esclerosi múltiple des de feia 30 anys, ha reobert el debat sobre l'eutanàsia. El seu marit va defensar que "el 80% dels espanyols està a favor de l'eutanàsia" i la dona que va ajudar a morir Ramón Sampedro fa 21 anys, Ramona Maneiro, va lamentar que en tots aquests anys no s'ha avançat "gens".
Hernández, investigat per un delicte d'auxili o cooperació al suïcidi, atenent un grup de periodistes
Investigat per auxili o cooperació al suïcidi
Hernández està sent investigat per un delicte d'auxili o cooperació al suïcidi. El delicte que se li imputa, que preveu penes d'entre dos i deu anys de presó, no ha canviat.
L'article 143 del Codi Penal preveu una rebaixa substancial en les condemnes per aquest delicte en els casos d'aquells que actuïn "per petició expressa, seriosa i inequívoca" de la víctima, en cas que aquesta tingués "una malaltia greu que conduiria necessàriament a la mort o que li produís greus patiments i difícils de suportar".
L'advocada d'Hernández, Olatz Alberdi, ha explicat que demanaran tots els atenuants possibles per evitar-ne l'ingrés a presó i, si cal, sol·licitaran un indult.
- ARXIVAT A:
- EutanàsiaViolència masclista