Erik i Lyle Menendez en una de les sessions del judici, l'any 1996 (Reuters)

El cas del doble parricidi dels germans Menendez es revisarà després de la sèrie de Netflix

La Fiscalia de Los Angeles creu que hi ha "una obligació moral i ètica" de revisar el cas i incloure-hi proves d'un suposat abús sexual als germans que recull la sèrie de true crime "Monsters: The Lyle and Erik Menendez story"

RedaccióActualitzat

Els germans Erik i Lyle Menendez compleixen una condemna de cadena perpètua sense possibilitat de llibertat condicional en un centre penitenciari dels Estats Units. Els van condemnar l'any 1996 com a autors dels assassinats dels seus progenitors, la parella formada per Jose i Kitty Menendez a la seva mansió de Beverly Hills.

El parricidi el van cometre l'any 1989, quan Lyle Menendez tenia 21 anys i Erik Menendez acabava de fer-ne 18. Un cas molt mediàtic en l'última dècada del segle XX i que ara una sèrie de true crime de Netflix ha tornat a posar a la palestra.

El cas dels germans Menendez va ocupar durant anys les portades dels diaris i va obrir els informatius de totes les televisions dels Estats Units. Per diversos motius: perquè el pare era un alt càrrec d'un estudi de cinema de Hollywood; perquè els dos germans van dilapidar en pocs dies gran part de l'herència comprant sense control rellotges Rolex, vehicles de molt alta gamma i altres objectes de luxe, i perquè durant el judici van sortir a la llum les parts més fosques de les relacions familiars.

Només dues setmanes després de l'estrena a Netflix de "Monsters: The Lyle and Erik Menendez story", la Fiscalia de Los Angeles ha anunciat que revisarà les condemnes a cadena perpètua sense possibilitat de sortir en llibertat condicional que es van imposar als germans Menendez.

Hi haurà un nou judici?

L'oficina del fiscal hauria rebut una allau de trucades després del llançament mundial de la sèrie de Netflix reclamant una revisió de la investigació del cas i el judici del doble parricidi.

A més, la famosa influencer i empresària Kim Kardashian ha donat suport públic als Menendez: "No són monstres. Són homes amables, intel·ligents i honestos."

Els actors Javier Bardem, Cooper Koch, Nicholas Chavez i Chloë Sevigny i el director Ryan Murphy en l'estrena de "Monsters" (Reuters/Mario Anzuoni)

El fiscal general de Los Angeles, George Gascon, assegura que hi ha "una obligació moral i ètica" de revisar el cas després que a la sèrie es faci incidència en les violacions reiterades i els abusos a què el pare, Jose Menendez, hauria sotmès els dos germans. Segons la Fiscalia, Lyle i Erik Menendez haurien aportat una nova prova ara fa un any que avalaria aquest fet.

Les noves proves que s'estan considerant inclouen una carta del 1988 que Erik Menendez va escriure al seu cosí, que sembla que fa referència a l'abús del seu pare.

La revisió del cas podria conduir a un nou judici, però aquest extrem no està confirmat. De moment, s'ha programat una nova audiència per al 26 de novembre.

"Cap de les informacions s'ha confirmat encara. En aquest moment no estem en disposició de dir si ens creiem o no aquestes noves informacions", assegura el fiscal. De moment, afirma, "no podem dir que hi hagi cap error en el judici original".

Els Menendez, contra Ryan Murphy

Lyle i Erik Menendez van estar molts anys complint condemna en centres penitenciaris diferents, però des del 2018 tots dos estan reclosos al Richard J. Donovan Correctional Facility, una presó a prop de San Diego.

Tots dos han criticat com el director Ryan Murphy ha presentat el seu cas a la sèrie de Netflix. Consideren que a "Monsters" es treu pes als abusos sexuals que van patir i, en canvi, es perpetua la imatge de nens rics, malcriats, descarats, grotescs i sense consciència que van donar els diaris de l'època.

ARXIVAT A:
SèriesJudicialEstats Units
Anar al contingut