El president del CGPJ i del Suprem, Carlos Lesmes, presidint divendres passat a Barcelona el ple del Tribunal Superior de Justícia (EFE)

El CGPJ veu "inadmissibles" els "atacs i pressions" que reben els jutges per l'1-O

En una declaració institucional, l'òrgan de govern de la justícia espanyola diu que accions com la concentració davant del TSJC suposen "un atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) qualifica d'"inadmissibles els "atacs i pressions" que, al seu parer, estan rebent els jutges a Catalunya. El màxim òrgan de la justícia espanyola es refereix concretament a la concentració davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar la llibertat dels detinguts aquest dimecres.

En una declaració institucional, el CGPJ considera que una acció com la concentració enfront el Palau de Justícia, a Barcelona, és "inadmissible en qualsevol circumstància", ja que "suposa un atac directe i sense pal·liatius a la independència judicial, posant en dubte un dels fonaments essencials de qualsevol Estat constitucional."

Milers de persones es concentren davant del Palau de Justícia en protesta per l'operació policial contra l'1-O. El màxim òrgan dels jutges vol "mostrar el seu suport a tots els membres de la carrera judicial que, en defensa de l'Estat de Dret, que regeix la nostra convivència, presten els seus serveis a Catalunya".

El Consell manifesta el seu "més absolut respecte" als drets de llibertat d'expressió i de manifestació i recorda que estan "plenament vigents" a Catalunya i a la resta de l'Espanya, segons la Constitució. I afegeix "que l'actuació del poder judicial persegueix en tot moment el compliment de la llei i la defensa dels drets reconeguts a tots els ciutadans en el nostre ordenament jurídic". En aquest sentit, el CGPJ defensa que "el compliment del seu deure per part del poder judicial no es pot veure sotmès a atacs i pressions que pretenguin qüestionar la legitimitat dels jutges o influir en la seva presa de decisions."

Divendres passat, el president del CGPJ i del Suprem, Carlos Lesmes, es va reunir a Barcelona amb la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no per donar "instruccions" perquè va dir que ell no dirigeix la investigació i que, per tant, no podia "preveure" les decisions dels jutges. Va afirmar que els jutges no suspendran d'ofici actes de campanya. 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O CGPJ
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut