Membres d'una mesa duent a terme el recompte en una imatge d'arxiu (Reuters/Albert Gea)

El CIS torna a donar guanyador el PSC, amb ERC en segon lloc i Junts, tercer

Nova enquesta del CIS sobre les eleccions al Parlament
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions Parlament Catalunya 2021

En poc més 15 dies, el CIS, el Centre d'Investigacions Sociològiques, ha fet una nova enquesta sobre les eleccions al Parlament que situa el PSC com a partit més votat.

Aquest cop no han fet projecció en escons, però els socialistes mantenen el percentatge d'estimació de vot estable, fregant el 24%, si bé amb alguna dècima menys.

Esquerra, en segon lloc, perdria gairebé un punt percentual. En canvi, Junts puja dos punts i obtindria el 14,6% del suport.

 

Els Comuns baixen un punt. La CUP puja. I Ciutadans continua la tendència a la baixa, segons el CIS, i es quedaria per sota del 8%.

Els populars mantenen el seu suport intacte; gairebé com Vox, que esgarrapa algunes dècimes a l'alça. El Partit Demòcrata puja gairebé un punt en intenció de vot.  

 

La data definitiva de les eleccions aquest febrer ha ajudat a decidir-se a una part important de l'electorat que estava indecís. Al gener, eren el 50% dels enquestats. Ara han baixat fins al 38%.

Alguns han decidit no votar. El nombre d'abstencionistes s'ha més que doblat i ha passat del 5% fins al 12%.

Tot i que l'enquesta no fa estimació en escons, sí que ofereix en quins marges es mou el percentatge de cada partit en els quinze models que utilitza habitualment el CIS.

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021 Eleccions
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut