El magnat s'ha mostrat satisfet perquè és el primer cop que la nau aconsegueix aterrar

El coet d'Elon Musk explota per tercer cop, aquesta vegada després d'aterrar

El prototip del magnat de Tesla ha volat 4 minuts i ha aterrat en vertical, però ja amb la base en flames
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
NASA

Tercera prova fallida de l'Starship, la nau que la companyia privada SpaceX està dissenyant per portar turistes a l'espai. El prototip que promou el magnat i enginyer Elon Musk ha acabat convertit, com els seus dos anteriors predecessors, en una gran bola foc. L'últim, fa just un mes.

El model SN10 ha fet, però, dues passes més que els prototips 8 i 9, que es van desintegrar de seguida. Aquest últim ha aconseguit enlairar-se, ha pujat 10 quilòmetres i ha aterrat a Texas quatre minuts després, amb la base en flames, abans d'explotar.

El mateix Elon Musk ha lloat la proesa en un tuit: "L'Starship SN10 ha aterrat d'una sola peça!" ha piulat, al seu compte, el propietari de Tesla.

 

La prova s'ha retransmès en directe per internet. La nau, propulsada per tres motors, s'ha enlairat des de la plataforma que la companyia té a Boca Chica, a Texas, als Estats Units. Ha pujat 10.000 metres en poc més de quatre minuts, ha planat en posició horitzontal, ha girat sobre el seu eix i finalment ha aterrat en posició vertical, abans de quedar feta miques. 

 

Vuit places gratuïtes per al primer vol privat

L'objectiu d'Elon Musk és organitzar una missió tripulada amb civils a la Lluna el 2023 i una altra a Mart uns anys més tard. El multimilionari japonès Yusaku Maezawa és un dels seus clients. Ja té contractat un vol per fer un tomb al voltant de la Lluna d'aquí dos anys, en un viatge privat de preu prohibitiu.

Aquest emprenedor busca, però, qui l'acompanyi, i s'ha ofert a pagar el passatge de vuit turistes més. Els interessats tenen fins al 14 de març per apuntar-se a aquest curiós procés de selecció, obert a tothom. Maezawa ha establert només dos requisits: ser una persona creativa a qui l'experiència pot ajudar a créixer i voler ajudar els altres i millorar la societat. Ho ha explicat en un vídeo, en el seu compte de Twitter, des d'on s'hi pot inscriure qui ho vulgui.

 

 

El viatge durarà sis dies, tres d'anada i tres de tornada, i la nau farà una volta completa a la Lluna. Això quan l'Starship estigui enllestit. De moment, però, sembla que encara queden molts prototips per provar.

ARXIVAT A:
NASA Ciència Recerca científica
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut