Un membre dels Proud Boys a la manifestació que van convocar a Portland el 26 de setembre passat (REUTER/Jim Urquhart)

El col·lectiu gai dels EUA s'apropia el hashtag del grup d'ultradreta Proud Boys

Dos dies després del debat amb el candidat demòcrata Joe Biden, Donald Trump es distanciava d'un grup que es declara seguidor seu
Quique Badia Masoni Actualitzat
TEMA:
Extrema dreta

El hashtag #ProudBoys és un dels canals d'expressió a Twitter de l'organització ultradretana dels Estats Units amb el mateix nom. Una organització formada només per homes que l'FBI considera vinculada al supremacisme blanc, i coneguda per les seves desfilades amb armes de foc.

Durant el cap de setmana, desenes d'homes gai han utilitzat l'etiqueta de Twitter per penjar fotos d'ells amb les seves parelles petonejant-se. L'adjectiu "proud", "orgullós" en anglès, l'utilitza també el col·lectiu gai per reivindicar-se.


Proud Boys és considerada una organització misògina, islamofòbica, transfòbica i antiimmigració que inclou certes pulsions antisemites i racistes, segons l'Anti-Defamation League dels EUA.

El líder del col·lectiu, Enrique Tarrio, ha titllat d'"histèrica" aquesta iniciativa a la CNN. "Per a nosaltres no és ofensiu. No és un insult. No som homòfobs", ha assegurat Tarrio, que, a més, també és president del grup Latinos for Trump.

Distanciament de Fred Perry

La coneguda marca britànica Fred Perry va emetre un comunicat el 25 de setembre anunciant que deixaria de comercialitzar als EUA i Canadà el model de polo negre amb el seu logotip cosit en color groc, adoptada pels Proud Boys com a uniforme.

"Estem orgullosos del que la corona de llorer [el logotip de Fred Perry] ha significat en el transcurs de 65 anys: inclusivitat, diversitat i independència", es pot llegir al seu comunitat.

"Però, malgrat la seva ascendència, hem vist que la samarreta negra i groga està prenent un significat nou i diferent a Nord-amèrica per la seva associació als Proud Boys", conlouen.

 

Condemna de Trump

En el transcurs del debat televisat entre Donald Trump i el candidat demòcrata Joe Biden, el moderador va interpel·lar Trump preguntant-li si es trobava en disposició de condemnar el supremacisme blanc i les milícies ultranacionalistes i demanar-los que no intervinguessin en situacions com la de Kenosha, que van acabar amb diversos manifestants morts.

Trump va respondre: "Mantingueu-vos al marge i mantingueu-vos a l'aguait", una afirmació que va ser interpretada com una forma de connivència del president nord-americà cap a aquest tipus de grups.

Una de les raons d'aquesta interpretació va ser el fet que transcendís que els Proud Boys van incorporar aquesta frase com a lema al seu logotip.


Davant d'aquestes acusacions, el també candidat republicà a les presidencials d'enguany va assegurar a la cadena conservadora Fox News que condemnava "tots els supremacistes blancs", inclosos els Proud Boys.

Per amplificar el missatge ho va penjar al seu canal de YouTube, cosa que van aprofitar alguns grups neonazis antigovernamentals per reafirmar-se a Telegram en el seu distanciament cap al polèmic president.
 

ARXIVAT A:
Extrema dreta Estats Units
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut