El cometa, del qual s'espera que sigui un dels més brillants del segle, s'ha començat a veure sobre Canàries la matinada d'aquest dimecres (EFE/Nacho G. Oramas)

El cometa del segle es veurà aquests dies des de Catalunya: "No ens visitarà mai més"

El cometa serà visible a simple vista en direcció oest a partir d'aquest dijous al vespre
Redacció
TEMA:
Meteorologia

L'anomenat cometa del segle serà brillant, amb una cua molt llarga, i es veurà a simple vista. A partir de la nit de dijous, però sobretot durant el cap de setmana, es podrà veure a ull nu un cometa que fa temps que s'acosta a la Terra i que fins ara era darrere el Sol.

Es tracta d'un cos que ve probablement de fora del sistema solar i que, com indiquen els experts, molt possiblement no ens tornarà a visitar mai més.

Tot apunta que podrà oferir aquests dies un autèntic espectacle al cel a simple vista. Per veure'l, caldrà mirar a l'oest, quan s'amagui el sol, i en una localització amb l'horitzó net. Així ho ha explicat a Catalunya Informació l'astrofísic i divulgador Joan Anton Català.

"S'haurà de mirar a l'oest, després de la posta, quan comença a fer-se fosc. Necessitem que hi hagi un horitzó a l'oest net, sense núvols ni obstacles."

A més a més, apunta, també es podrà observar el "brillantíssim" Venus, també en la mateixa direcció. Català explica que es podrà fer servir aquest planeta com a referència per observar el cometa, ja que "es veurà a la dreta, visualment, de Venus".

 

Només es podrà veure després de la posta de sol

Ara bé, aquest cometa no es podrà veure durant tota la nit, per la qual cosa cal aprofitar just les primeres hores després que s'amagui el sol. Català insisteix que és un "cometa de vespre" i no es podrà observar a mitja nit.

"Com que anirà molt baix sobre l'horitzó oest i el gir de la Terra el que fa és que tot el cel es desplaci cap a l'oest, el cometa s'amagarà molt d'hora. Un cop es faci fosc, tindrem unes poques hores per poder-lo veure abans no baixi massa i s'amagui."

S'espera que la millor nit per observar-lo, si les condicions meteorològiques són bones, sigui la de dissabte a diumenge, quan passarà més a prop del nostre planeta.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut