El Congrés aprova de manera definitiva els pressupostos de 2016
Amb els vots de la majoria absoluta del PP i el rebuig dels grups de l'oposició, els comptes han tirat endavant
El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat definitivament els pressupostos generals de l'estat per al 2016, entre crítiques de l'oposició que els considera electoralistes i després de les advertències de Brussel·les sobre el risc d'incompliment dels objectius de dèficit. Amb els vots de la majoria absoluta del PP i el rebuig dels grups de l'oposició, els comptes han tirat endavant.
En l'últim ple de la legislatura, els comptes públics afrontaven el seu darrer tràmit, amb la votació de les esmenes incorporades al Senat. Durant el debat, l'oposició ha aprofitat per qualificar els pressupostos d'"electoralistes", al mateix temps que s'ha referit en diverses ocasions a les advertències de la Comissió Europea. Des del PP, Rafael Hernando ha defensat que els comptes són "els de l'estabilitat i la credibilitat" i que es basen en el "gran canvi que s'ha produït a Espanya" en els últims quatre anys, en els quals, ha dit, la societat ha passat de la "desesperació" a la "il·lusió".
Abans de l'última votació, el president del Congrés, Jesús Posada, s'ha acomiadat dels diputats i ha assegurat que ha estat un "honor" i un "plaer" presidir la cambra baixa durant aquests quatre anys.
El PP rebutja una compareixença urgent de Rajoy
El PSOE, amb el suport de la resta de grups de l'oposició, ha presentat una petició de compareixença davant del ple del Congrés de Mariano Rajoy per explicar el "correctiu" de la Comissió Europea als comptes de 2016. El portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha insistit que és "absolutament necessari i urgent" que Rajoy doni explicacions sobre l'informe comunitari que "posa en dubte la viabilitat" dels pressupostos.
La majoria absoluta dels populars ha rebutjat la petició del PSOE, que el portaveu del PP a la cambra baixa, Rafael Hernando, ha qualificat d'"atemporal, extemporània i surrealista". Hernando ha retret, referint-se als socialistes, que la petició provingui d'un partit que "va deixar el país amb un dèficit ocult de 30.000 milions d'euros el 2011".