Carles Puigdemont continua la batalla legal perquè l'Estat Espanyol el reconegui com a eurodiputat (ACN/Ariadna Reche)

El Constitucional desestima el recurs de Puigdemont i Comín contra la Junta Electoral

El TC resol que, malgrat que la JEC no els va incloure en la relació d'eurodiputats electes, el Parlament Europeu els va acceptar amb efecte retroactiu
Redacció/ACN
TEMA:
Carles Puigdemont

El ple del Tribunal Constitucional rebutja el recurs d'empara presentat per l'expresident Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín contra la Junta Electoral Central, que no els va incloure en la relació d'eurodiputats electes.

L'òrgan electoral va decidir excloure'ls de la llista de diputats electes perquè no van acatar la constitució presencialment després de les eleccions del maig del 2019. La batalla legal és perquè l'estat espanyol els reconegui la condició d'eurodiputats.

Els magistrats del Constitucional rebutgen els recursos perquè diuen que, malgrat que la Junta electoral no els va considerar eurodiputats, el Parlament Europeu sí que els va acceptar, el 13 de gener del 2020. Per tant, conclou que els seus drets fonamentals ja van ser restaurats.

La sentència del TC que desestima el recurs d'empara, amb el magistrat Cándido Conde-Pumpido com a ponent, constata que onze mesos abans que fos presentada la demanda d'empara, el Parlament Europeu ja els va acreditar com a eurodiputats.

La institució europea els va reconèixer amb efecte retroactiu i han exercit el càrrec des de llavors.

El tribunal recorda en la resolució que el procediment processal d'empara no és apte per pronunciar-se sobre pretensions purament declaratives o simbòliques, desvinculades d'una lesió real i efectiva dels drets.

 

ARXIVAT A:
Parlament Europeu Carles Puigdemont Toni Comín Tribunal Constitucional
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut