Jordi Turull i Jordi Sànchez (CCMA)

El Constitucional justifica la lentitud en els recursos dels presos independentistes

El TC admet a tràmit els últims recursos presentats per Sànchez, Turull i Rull en contra del seu empresonament
Actualitzat
TEMA:
Procés català

Quan Jordi Sànchez i Jordi Turull encaren el tercer dia de vaga de fam per denunciar que, mentre el Tribunal Constitucional no resolgui els seus recursos no poden acudir a la justícia europea, l'alt tribunal, finalment, s'ha pronunciat. El Constitucional justifica la seva lentitud per pronunciar-se sobre els recursos dels presos independentistes per la "complexitat i la necessitat d'analitzar minuciosament" el cas jurídic que els plantegen.

"El TC explica la complexitat d'aquest procés, en què s'integren drets fonamentals. L'anàlisi de qüestions d'estricta naturalesa penal obliga el tribunal a desenvolupar una tasca minuciosa d'estudi per aconseguir, en el menor temps possible, la màxima protecció dels drets fonamentals dels implicats."

Fonts del Constitucional neguen cap dilació i argumenten que tots els recursos que s'han presentat s'han admès a tràmit per la seva transcendència constitucional, tan bon punt han arribat.

En el ple del dia 11, s'espera que el Constitucional pugui estudiar el recurs presentat per Anna Gabriel i Mireia Boya que plantegen que el cas l'hauria de portar el TSJC i no el Suprem. També és probable que estudiï un recurs de Forcadell en el mateix sentit. Amb tot, és previsible que el Tribunal Constitucional rebutgi aquests primers recursos amb l'argument que abans s'hi ha de pronunciar el Suprem.

El TC dona aquestes explicacions coincidint amb l'admissió a tràmit per unanimitat dels últims recursos presentats per Sànchez, Turull i Rull en contra del seu empresonament.

"El ple del TC ha decidit per unanimitat tramitar els nous escrits incidentals presentats per Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull en les peces separades de suspensió que afecten les seves situacions personals amb motiu de les sentències ja dictades per la sala penal del Tribunal Suprem i pel ple del TC."

Sànchez, Turull i Rull incorporaven en els seus escrits una sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans que resol el cas de Demirtas vs. Turquia, per l'empresonament d'un diputat kurd.

 

 

El Constitucional ha confirmat que el pròxim ple se celebrarà els dies 11,12 i 13 de desembre.

ARXIVAT A:
Procés català Judici procés Jordi Turull Jordi Sànchez Josep Rull
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut