El director de l'OMS: "Els efectes de la pandèmia els patirem durant dècades"
- TEMA:
- Coronavirus
Sis mesos després que es decretés l'emergència mundial pel coronavirus, el Comitè d'Emergències de l'Organització Mundial de la Salut s'ha reunit aquest divendres per quart cop per fer seguiment de la pandèmia. El comitè està compost per una vintena de membres i consellers i pot proposar noves recomanacions o esmenar-ne d'altres, tot i que no hi ha dubtes que es mantindrà l'emergència internacional, ja que la pandèmia ha afectat més de 17 milions de persones i n'ha matat més de 660.000.
El seu director general, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha fugit de qualsevol optimisme en l'obertura de la sessió:
"Aquesta pandèmia és una crisi sanitària com no havíem vist en un segle; els seus efectes els patirem durant dècades."
Ghebreyesus també ha volgut avisar que ningú es troba fora de perill:
"La majoria de persones del món continuen sent susceptibles de contagiar-se del virus, fins i tot en àrees on ja hi ha hagut diversos rebrots."
Diversos països estan en diferents fases de proves per treure una vacuna que protegeixi les persones davant la Covid-19, però no s'espera que se'n comercialitzi cap fins a principis del 2021, com a mínim. Per això, Tedros demana prudència:
"Hem d'aprendre a viure amb el virus i hem d'aprendre a lluitar contra ell amb les eines que tenim."
Fins ara, s'han diagnosticat gairebé 17 milions i mig de persones a tot el món amb coronavirus, segons el Centre de Recerca de la Universitat de Medicina Johns Hopkins. D'aquestes persones, 675.000 han mort per la malaltia.
Després del pas per Àsia i Europa, la Covid continua expandint-se per Amèrica, on 9 milions i mig de persones han donat positiu, la meitat d'elles als Estats Units. Aquest país ja ha superat les 152.000 víctimes mortals.
- ARXIVAT A:
- Salut Coronavirus OMS