La intervenció de Rubiales ha estat seguida en directe per nombrosos mitjans (EFE/Sergio Pérez)

El discurs de Rubiales i l'aplaudiment de membres de l'RFEF, a la premsa internacional

Els mitjans recullen la decisió de no dimitir anunciada pel màxim responsable del futbol espanyol

RedaccióActualitzat

La premsa internacional, que ha seguit amb atenció el cas Rubiales, també ha recollit la sorprenent intervenció del president de la Federació Espanyola de Futbol a l'assemblea extraordinària on ha anunciat que no pensa presentar la dimissió. Els mitjans internacionals també hi eren, entre els 180 acreditats per a l'assemblea que s'ha fet a Las Rozas.

A la premsa francesa, Libération es refereix a "l'abjecte aplaudiment dels membres de la Federació Espanyola de Futbol" quan Luis Rubiales ha anunciat que no dimitiria i critica la "retòrica victimista" del cap de la Federació Espanyola de Futbol quan s'aferra al càrrec, alhora que defensa com un gest "espontani i consentit" el petó a la jugadora Jennifer Hermoso.
 

 

Altres mitjans francesos, com el diari Le Monde o la cadena de televisió BFM se sorprenen de la negativa del dirigent espanyol a dimitir pel que descriuen com "el cas del petó forçat".

 

 

Entre les principals capçaleres, el britànic The Guardian el descriu com a "desafiant" i destaca que s'hagi presentat com a víctima d'un "assassinat social" per defensar-se de totes les crítiques que ha rebut, mentre el Financial Times recull les acusacions de "fals feminisme" del directiu.


També el mitjà europeu Público es refereix al "públic entusiasmat format per alguns dels màxims responsables del futbol espanyol" i que Rubiales ha culpat Hermoso de contribuir a l'"assassinat social".

L'italià la Repubblica comença per destacar que el president de l'RFEF demani "perdó per agafar-se els genitals a la llotja d'autoritats" i després subratlla que Luis Rubiales parli de "petó consensuat" i que culpi el "fals feminisme".

Als Estats Units, la CNN descriu l'actitud de Luis Rubiales com a "desafiant" i The New York Times destaca l'aproximació que ha fet el màxim dirigent del futbol del petó a Jennifer Hermoso fins a responsabilitzar la jugadora dels fets.

ARXIVAT A:
EsportsFeminismeMundial Femení
Anar al contingut