El fenomen Morad: el trap de l'Hospitalet amb orgull de barri arriba a l'Estadi Olímpic

El raper de 22 anys, un artista que ha trobat el seu altaveu a les xarxes, té videoclips amb més 35 milions de visualitzacions

Elisenda Rovira OlivéActualitzat

22 anys, és de l'Hospitalet de Llobregat i alguns dels seus videclips tenen gairebé 35 milions de visualitzacions a YouTube. El raper Morad ha passat de fer-se conegut amb el boca-orella a les xarxes socials a actuar en grans escenaris.

Aquest dissabte ho ha fet a l'Estadi Olímpic de Barcelona, amb totes les entrades venudes i acompanyat de nens i nenes del seu barri, que sovint surten als seus videoclips:

 

 

Des de la Florida, el barri amb més densitat de població d'Europa, fa cançons que expliquen com és la vida dels que queden lluny dels focus. "És la banda sonora dels barris més empobrits del nostre país", assegura el periodista musical Nando Cruz.

 

El seu trap mira més cap a la música que es fa a les "banlieues" de París que no pas al rap nord-americà. Li agrada autoanomenar-se "mec de la rue" (noi del carrer) o MDLR, un concepte amb què s'identifiquen molts dels seus seguidors.

"Pobres però no pobrets", diu en una de les seves lletres, "MDLR és un món que tu no veus":

 

Més de 3 milions de persones l'escolten mensualment a Spotify. Però fa només dos anys i escaig, al juny del 2019, actuava per primera vegada a Razzmatazz, envoltat de nois molt joves i fans vinguts d'arreu:

Problemes econòmics i crítica a com la policia tracta els nois com ell són alguns dels temes de les seves cançons. Va passar per un centre de menors i ha protagonitzat alguns incidents, com quan al juliol el van detenir.

Però més enllà d'això, periodistes musicals com Yeray S. Iborra consideren que retrata com ningú una vida al barri que sovint no es veu reflectida enlloc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut