Barcelona

El fervor de les emoticones

En poques setmanes els emojis afegiran 250 elements, entre ells la "peineta". Hi ha diverses aplicacions per conèixer-les de més a prop, fins i tot una enciclopèdia

Marta CarnicéActualitzat

En un moment en què la immediatesa és el que prima i que sempre anem amb presses, quantes vegades no hem utilitzat un "smiley"? O el símbol discurs en els nostres missatges? I més amb l'arribada dels telèfons intel·ligents i el servei de missatgeria instantània WhatsApp. I és que a través d'aquestes emoticones, anomenades emojis o "stickers", en el cas del Line, podem expressar el nostre estat d'ànim, donar la nostra conformitat o felicitar un aniversari.

En poques setmanes, els emojis, el sistema d'emoticones que s'utilitzen al WhatsApp, afegiran 250 elements. Així ho va anunciar fa uns dies l'estàndard d'unificació de caràcters Unicode, que estableix els emojis que han d'existir tant per als dispositius d'Apple com de Google i Microsoft. Es preveu que ja estiguin disponibles el proper mes de juliol, però dependrà de les tres companyies, de manera que Apple, per exemple, podria esperar a implantar-los a la tardor quan renovi el seu sistema operatiu, amb l'IOS-8.

Entre les noves emoticones que s'han publicat a la pàgina d'Unicode, destaca l'anomenada "peineta", l'1F595. Però n'hi ha moltes més, sobretot de condicions meteorològiques, de menjar - per primer cop apareix un plat amb forquilla i ganivet-, de treball o esports. També n'hi ha de més profundes, com el colom de la pau. En qualsevol cas, amb la nova tongada, es duplicarà l'oferta actual d'imatges.

Ara, però, ja es pot consultar quins emojis s'utilitzen més arreu del món a través d'Emoji Tracker". El més utilitzat, una carta amb un cor a l'interior. De fet, l'amor lidera el "top ten" d'emojis més utilitzats amb tres elements. La cara amb somriures i la d'enfadats també ocupen llocs destacats en aquest rànquing.

discurs

 

A l'Emojinalysis, en canvi, del publicista Daniel Brill,  analitza els emojis que utilitza la gent. Més concretament, la gent envia una captura de pantalla dels emojis que han utilitzat més recentment i Brill en fa una interpretació.

Fins i tot s'ha creat l'Emojipedia, una enciclopèdia on hi ha els noms i els significats dels emojis i mostra la imatge que es pot veure des de cada dispositiu, I és que Apple, Google i Microsoft adapten les formes a la seva estètica.

Els emojis van néixer a finals dels 90 quan Shigetaka Kurita, un enginyer de l'empresa de telefonia de Docomo, va descobrir que era millor una imatge que escriure el temps, aplicant la dita que "una imatge val més que 1.000 paraules". El sistema es va estendre al Japó, tot i que cada companyia utilitzava el seu propi llenguatge, i no va ser fins al 2005 quan es va decidir unificar les icones perquè fossin compatibles entre elles i es va crear, així, Unicode.

 

Ara bé, l'"smiley" o la cara somrient té origen en la famosa cara de l'Acid House. Aquest somriure, però, no es va crear expressament per a aquest tipus de música house sinó que va néixer en el si d'una empresa asseguradora de Massachusetts el 1963. Després d'una fusió, la State Mutual Life Insurantes va demanar al dissenyador gràfic Harvey Ball una imatge per a la campanya que van portar a terme per aixecar la moral dels treballadors. Només 10 minuts va trigar per crear la imatge més coneguda arreu i que s'ha mantingut fins avui. A principis del 70 el seu ús es va generalitzar a tot el país i als 90 la música house el va adoptar com a seu.

Amb internet i la missatgeria instantània van tornar a renéixer amb força i han acabat de generalitzar-se amb l'ús del WhatsApp.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut