El Festival Protesta projectarà 36 pel·lícules i oferirà 20 activitats paral·leles que giraran al voltant del desig

Actualitzat

ACN Vic - El Festival Protesta projectarà 36 pel·lícules -22 llargmetratges i 14 curts-, de països d'arreu del món, dels quals 4 són estrena a l'Estat i un a Catalunya. Entre els títols que s'hi podran veure hi ha 'All We Imagine As Light', de la directora Payal Kapadia, sobre la sororitat entre dones índies; 'Lika', de Jessica Woodworth, que fa una metàfora sobre el feixisme; o 'Roma', un film sobre un nen ucraïnès desatès per la família i que l'Estat converteix en una icona de la revolució ucraïnesa. Després d'un any d'aturada per repensar el projecte, el Protesta se celebrarà a la capital osonenca del 4 al 13 d'octubre, però també farà parada a Gurb i Manresa. També s'han programat 20 activitats paral·leles que giraran al voltant del desig.

Les pel·lícules d'aquesta edició continuaran abordant temes socials com la lluita indígena, el feixisme a Europa, les maternitats, els desnonaments, les lluites socials, el negacionisme climàtic, la violència de gènera o la lluita palestina, entre d'altres. Una gran majoria dels films han estat dirigits per dones. La majoria de les pel·lícules que es podran veure aniran acompanyades prèviament d'actuacions musicals, espectacles, poesia, xerrades, o la visita de les directores, oferint així una experiència molt més enriquidora pel públic.

En un comunicat, l'organització del festival explica que la inauguració es farà al barri del Remei i es convidarà els veïns i les veïnes a participar-hi per "trencar amb l'elitisme del cinema" i fer-lo més popular. La presentadora osonenca Edna Sey presentarà la sessió, seguida d'una festa amb l'actuació musical de Ruïnosa y las Strippers de Rahola, l'espectacle de cinema en viu de Jan Barceló i la música de la DJ Alesh3000. La pel·lícula d'obertura serà 'HLM Pussy', de la directora francesa-marroquina Nora El Hourch protagonitzada per tres noies adolescents.

Anar al contingut