Nova York

El fill de Trump va veure una advocada russa per buscar informació sobre Clinton

Ho publica "The New York Times", i és la primera vegada que es confirma una reunió de l'entorn de Trump amb Rússia durant la campanya electoral

RedaccióActualitzat

Nou capítol de les suposades ingerències de Rússia en la campanya per a la presidència dels Estats Units del 2016. El diari "The New York Times" avança que el primogènit del president, Donald Trump júnior, es va reunir, durant la cursa electoral, amb una advocada russa que li hauria promès informació comprometedora sobre Hillary Clinton. A la reunió també hi van assistir el responsable de la campanya electoral de Trump, Paul Manafort, i el gendre del president, Jared Kushner. El diari informa que la documentació aportada no era rellevant.

La trobada es va fer en un despatx de la Torre Trump, dues setmanes després que el president nord-americà va aconseguir els vots republicans per ser el candidat republicà a la presidència. Fins ara, s'ha parlat molt de suposades trobades entre membres del Kremlin i persones de l'entorn de Trump, però ara, per primera vegada, es confirma una reunió d'aquestes característiques i, també per primer cop, s'hi relaciona el primogènit del president.

♦ El gendre de Trump volia crear un canal de comunicació secret amb Rússia

 

Michael Flynn, exconseller de seguretat nacional, va haver de dimitir per mentir sobre la trobada amb l'ambaixador rus als Estats Units, Serguei Kisliak, abans de la presa de possessió. El fiscal general Jeff Sessions es va reunir dos cops amb Kisliak durant la campanya, però ho havia amagat i per això s'ha recusat de la investigació de la trama russa.

I una altra persona, Jared Kushner, el gendre de Trump, també es va reunir amb Kisliak al desembre per intentar crear un canal de comunicacions privat amb Rússia.

Mentrestant, el president nord-americà ha dit ara que que és inviable que els Estats Units i Rússia disposin d'una unitat conjunta sobre ciberseguretat. Trump afirma que es va parlar d'aquesta qüestió durant l'entrevista amb Putin, però rectifica el que havia dit unes hores abans de la trobada i descarta aquesta possibilitat.

A través del Twitter, el mandatari assenyala que es va poder concretar l'alto el foc a Síria, però que el fet de parlar de la unitat de ciberseguretat no vol dir que s'estigui ja plantejant: 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut