La infanta Cristina sortint de declarar als jutjats al febrer.

El fiscal exculpa Cristina per ser "un simple element decoratiu" i li demana una multa de 600.000 euros

Demana al jutge Castro que arxivi la causa contra la germana del rei per "inexistència d'indicis racionals de criminalitat"
Redacció Actualitzat

En la seva acusació que ha entregat al jutjat, el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach considera només la infanta Cristina responsable civil a títol lucratiu dels negocis del seu marit Iñaki Urdangarin i, per tant, només hauria de fer front a una petició de responsabilitat civil de 587.413 euros. Així doncs, el fiscal demana al jutge del "cas Nóos", José Castro, que arxivi la causa contra la germana del rei per "inexistència d'indicis racionals de criminalitat". De fet, Pedro Horrach sempre ha sostingut que no existeixen elements prou consistents per mantenir-la al banc dels acusats.

Aquests prop de 600.000 euros és la meitat dels fons que, segons Horrach, va ingressar de manera fraudulenta de l'empresa Aizoon, propietat dels ducs de Palma al 50% i que es van destinar a pagar despeses personals.

El fiscal considera que tant la infanta com el secretari de les infantes, Carlos García Revenga, "eren simples elements decoratius" per dotar Aizoon d'una aparença exterior de solvència, per la seva posició social i institucional, però que "no van intervenir en la gestió ni van desenvolupar cap tasca". En la mateixa línia, assegura que servien "de cobertura de bloqueig davant de qualsevol incidència futura". A més, Horrach conclou que la infanta "va accedir a participar-hi per la garantia i la confiança que li oferien el seu marit i el seu assessor fiscal -Miguel Tejeiro- sense ser conscient de l'objectiu de la seva presència" a l'empresa.

Així doncs, la germana del rei declararia en el judici com a responsable civil a títol lucratiu com la dona de Diego Torres, Ana María Tejeiro, i nou persones més si el jutge inclou la petició en l'obertura del judici.

El jutge haurà de decidir si li aplica la "doctrina Botín" després de la petició de Manos Limpias

Manos Limpias, en canvi, demana 8 anys de presó per a la infanta Cristina, a banda de multes quantioses. Una cop tingui a les mans l'escrit d'acusació del sindicat, que es converteix en l'única acusació que demanarà pena de presó per a la infanta, Castro haurà de decidir si aplica o no la "doctrina Botín" a la infanta, és a dir, si l'envia al banc dels acusats o si arxiva definitivament la causa contra la germana del rei.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut