Policia a la concentració de Madrid
Policia a la concentració de Madrid (Europa Press/Ricardo Rubio)

El fort dispositiu policial a Madrid supera la protesta per la llibertat de Hasél

També s'han convocat concentracions a diverses ciutats espanyoles, com a Palma, Pamplona, Santander o Màlaga

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte s'han convocat una quinzena de manifestacions a Catalunya contra l'empresonament del raper Pablo Hasél. Diverses ciutats de tot l'estat s'han sumat a les protestes i han organitzat concentracions a diferents punts de la geografia espanyola.

A moltes ciutats, com a Madrid o València, hi va haver aldarulls, càrregues i detencions els últims dies de mobilitzacions.


Concentració amb molta presència policial a Madrid

Unes 200 persones s'han concentrat a la plaça Callao de Madrid per demanar la llibertat del raper. La protesta, organitzada pel Moviment Antirepressiu de Madrid, ha començat a les 19.00 amb gran presència policial. Hi havia al voltant de 300 agents

La manifestació estava encapçalada per la pancarta "Llibertat Pablo Hasél. Absolució detinguts". Hi ha hagut molts controls i escorcolls a tots els accessos a la plaça.

A les 20.30 una gran part dels manifestants han abandonat la zona i només han quedat un centenar de joves cridant diverses consignes. La manifestació s'ha dissolt sense incidents. 

Escorcolls a la manifestació de Madrid
Escorcolls a la manifestació de Madrid (EFE/Rodrigo Giménez)
Pancarta a favor de l'alliberament de Hasél a la concentració de Madrid
Pancarta a favor de l'alliberament de Hasél a la concentració de Madrid (Europa Press)


Les protestes a la capital han sigut constants aquests dies. Dimecres 17, els manifestants es van concentrar a la Puerta del Sol en contra de l'empresonament del músic. Hi va haver corredisses i càrregues policials que van acabar amb 19 detencions, segons Interior, i 55 ferits, 35 dels quals eren agents. Els manifestants mostraven pancartes contra la "llei mordassa" i demanant "llibertat d'expressió" i es van encara amb la policia, que va carregar contra ells.


Manifestació a Palma, tot i la prohibició de la Delegació del Govern

A Palma, unes 150 persones s'han concentrat a la plaça de Pere Garau de Palma per demanar la llibertat de Pablo Hasél. "Llibertat, Pablo Hasél" i "Llibertat d'expressió. Valtònyc, absolució", han sigut les principals consignes que cridaven els manifestants. També hi ha hagut forta presència policial. 

Tot seguit, els concentrats s'han desplaçat a la plaça Espanya de Palma, tal com ha comunicat l'organització independentista Arran Palma.

 

La manifestació s'ha fet tot i que aquest divendres 19 de febrer la Delegació del Govern espanyol a les Balears va decidir prohibir-la al·legant "motius sanitaris".


Disturbis a la manifestació de Pamplona

A Pamplona també s'ha convocat una manifestació a les 20.00 a la Plaça Recoletas de Pamplona. La concentració, que ha passat per diferents carrers de la ciutat, ha acabat al Passeig de Sarasate. 

Manifestació a Pamplona per l'empresonament de Hasél
Manifestació a Pamplona per l'empresonament de Hasél (Europa Press/Eduardo Sanz)

Al final de la marxa, alguns manifestants han començat a llançar pedres i ampolles a la policía, que ha reaccionat amb diverses càrregues. Alguns concentrats també han cremat contenidors.

isturbis a Pamplona la cinquena nit de protestes per l'empresonament de Hasél
Disturbis a Pamplona la cinquena nit de protestes per l'empresonament de Hasél (Europa Press/Eduardo Sanz)


Concentració a Santander davant la Delegació del Govern

Unes 150 persones han participat aquesta tarda a Santander en una concentració convocada per diversos col·lectius davant la Delegació del Govern. La protesta s'ha desenvolupat de forma pacífica i sense incidents. Els assistents han cridat consignes a favor de la llibertat d'expressió i de la posada en llibertat del raper Pablo Hasél. La concentració, que ha començat a les 18.00, ha durat aproximadament una hora i s'ha desenvolupat sota la vigilància d'un dispositiu de la Policia Nacional.

Protesta a Santander davant la Delegació del Govern
Protesta a Santander davant la Delegació del Govern (EuropaPress)

La protesta ha estat presidida per una pancarta amb el lema "La llibertat d'expressió no és un delicte. Solidaritat amb Pablo Hasél" i s'han pogut escoltar consignes en favor de Pablo Hasél, de la llibertat d'expressió i en contra de la monarquia, els Borbons i la policia.
 

Protestes el matí a Màlaga

La ciutat de Màlaga també ha acollit una concentració. La protesta ha començat a les 12.00 a la plaça de la Constitució. Al voltant d'unes 250 persones s'han concentrat a favor de la llibertat d'expressió i en suport als detinguts. 

Concentració a Màlaga per la llibertat de Pablo Hasél
Concentració a Màlaga per la llibertat de Pablo Hasél (Europa Press/Alex Zea)

Durant la concentració no hi ha hagut cap incident i els manifestants han estat acompanyats, en tot moment, per un desplegament policial que s'ha mantingut actiu fins a la fi de la mobilització, al voltant de les 13.15.

ARXIVAT A:
Pablo Hasél
Anar al contingut