Jeff Bezos ha presentat la maqueta del seu vehicle lunar a Washington
Washington

El fundador d'Amazon, Jeff Bezos, presenta un vehicle per colonitzar la Lluna

Es diu Blue Moon i té l'objectiu en menys de 5 anys de portar astronautes al satèl·lit

Actualitzat

L'home més ric del món, Jeff Bezos, ha presentat la maqueta d'un vehicle lunar per aterrar a la Lluna.

S'anomena Blue Moon i, com afirma el fundador d'Amazon, té l'objectiu en menys de 5 anys de portar astronautes al satèl·lit.

Bezos compliria així les aspiracions del govern nord-americà, amb qui no ha tingut mai una bona relació, però també faria el primer pas per assolir el seu somni de colonitzar altres mons.
 

Jeff Bezos, fundador i president d'Amazon, considerat l'home més ric del món

 

Colonitzar la Lluna

Amb aquest projecte Bezos vol enviar al primera missió tripulada a la lluna com a primer pas per colonitzar el satèl·lit. Primer un equip de científics i després, qui sap , si altrs humans per instal·lar-se a la lluna.

"Es la tasca que te aquesta generació, la construcció d'aquest pont cap a l'espai, de manera que les generacions futures puguin desplegar la seva creativitat."

Bezos, de 55 anys fundador i president del gegant Amazon, ha presentat aquets divendres la maqueta del seu vehicle lunar al centre de Convencions de Washington. L'any 2000 va fundar la seva empresa d'exploració espacial Blue Origin, dos anys abans que Elon Musk creés SpaceX. Es van convertir en mútua competència en una cursa cap a l'espai per part d'empreses privades.

Musk, el seu rival més directe en el sector, ha respost a l'anunci de Bezos amb un tuit on li diu: "Jeff, deixa de fer broma."

Però Bezos veu aquest futur molt pròxim.

"Quan tinguem la infraestructura per a futures empreses espacials veurem coses sorprenents... I passaran coses ben aviat, us ho asseguro."  

Bezos, considerat un dels homes més ric del món - una mica menys després del seu divorci-, ha dit que finançarà el seu programa espacial amb la venda de 900 milions d'euros en accions d'Amazon.

 

Bezos calcula que la seva càpsula podria arribar en cinc anys a la Lluna
 

Blue Moon: els projectes de Blue Origin

La càpsula lunar Blue Moon és més gran que les desenvolupades per altres companyies i pot transportar 3,7 tones de càrrega.

Abans de posar-se sobre la superfície lunar, la càpsula alliberarà nombrosos satèl·lits petits que quedaran en òrbita al voltant de la lluna per recollir informació cinetífica.

Després la càpsula encendrà els seus cohets per fer l'aproximació a la lluna. I a un quilòmetre i mig de la superfícies rotarà per baixar sobre els seus suports.

La part inferior de la càpsula, segons ha explicar Bezos en la seva presentació, anirà equipada de làsers que guiaran l'aparell al punt de descens.

A la presentació de la càpsula també es va presentar un model d'explorador lunar similars als robots que la NASA ha enviat a Mart.

L'empresa espacial de Bezos, Blue Origin, ha construït un centre d'operacions prop del centre espacial Kennedy de la NASA, a Florida, per a la producció d'un coet, el New Glenn, que Bezos ha anunciat que estarà a punt el 2021.


L'anunci arriba dos mesos abans de la commemoració dels 50 anys de l'arribada de l'home a la Lluna.

 

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut