Barcelona

El "glamping", la sensació d'anar de càmping però amb tots els serveis d'un hotel

El "glamping" es basa en petits establiments integrats a la natura, que busquen la idea originària d'estar en un càmping o de fer bivac, però oferint tots els serveis d'un hotel

RedaccióActualitzat

Les vacances d'estiu són una gran oportunitat per entrar en contacte amb la natura, però no tothom està disposat a passar les incomoditats que a vegades pot suposar l'experiència.

Per això, ha nascut el que es coneix com el "glamping". Una tendència en augment en el sector turístic: són petits establiments integrats a la natura, que busquen la sensació d'estar en un càmping o de fer bivac, però oferint tots els serveis d'un hotel.

És a dir, són espais dirigits a persones incapaces de poder dormir estirades a terra i que no els atrau gens la idea de tractar amb els animals o utilitzar uns lavabos compartits.

La paraula "glamping" neix de la unió de les paraules "càmping" i "glamur". L'origen probablement se situa a principis del segle XX, quan els viatgers francesos i anglesos anaven a les colònies africanes i dormien amb tendes amb tots tipus de mobles i comoditats.

Borgonyà

A Borgonyà, per exemple, una empresa catalana ha instal·lat cinc habitacions bombolla al jardí. És una idea francesa, adaptada, que permet dormir en una estructura inflable transparent.

Banyoles

A Banyoles, al costat d'una casa pairal del segle X, les bombolles deixen observar el cel. Un grup d'aficionats a l'astronomia posen a punt els telescopis. Les bombolles vénen de França, però aquí les han repensat.

És el mateix que viure al ras però amb més intimitat, perquè a Marsella, que és d'on van treure la idea, les bombolles eren més indiscretes.

En aquest cas, un dissenyador de La Fura dels Baus els ha posat uns tendals. Fins i tot, les bombolles s'han fet servir en videoclips musicals de la productora catalana Canadà.

Les Guilleries

Un altre exemple de "glamping" es troba al massís de les Guilleries. Allà, la suïssa Karinna van Veen hi ha instal·lat deu cabanes a dalt dels arbres.

Són habitacions espaioses que queden situades al capdamunt del bosc, a sis metres d'alçada. Ella explica que està bé dormir al ras, però a dins de les cabanes s'hi està molt més còmode. Des d'una casa pairal del segle XIII, Karinna gestiona el complex.

Les "cabanes als arbres" reuneixen totes les comoditats d'un hotel, amb un discurs de respecte a la natura. A Catalunya n'hi ha diverses, però són més habituals als països nòrdics i a Suïssa.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut