Control policial pel confinament perimetral de la conca d'Òdena

El govern demana aixecar el confinament perimetral de la conca d'Òdena

Aquesta petició haurà de ser autoritzada pel Ministeri de Sanitat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El govern català ha anunciat aquest dissabte que s'aixecarà el confinament perimetral de la conca d'Òdena i que limitava el moviment a les poblacions d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena des del 12 de març.

El confinament ha afectat 66.000 persones, les que viuen a tots quatre municipis.

En una compareixença de premsa, la portaveu Meritxell Budó ha fet l'anunci i ha argumentat que se segueixen les recomanacions del Procicat. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que demanaran al Ministeri de Sanitat que s'aixequi aquest perímetre, ja que la situació a la conca d'Òdena és la mateixa que a la resta de Catalunya. "Tots estem confinats a casa", ha dit.

 

"Hem de demanar autorització a Madrid"

Buch ha lamentat que, per aixecar aquest confinament, ho hagin de demanar al govern espanyol:

«Hem de demanar autorització a Madrid, tant en aquest cas com en tants d'altres.»

«Lamentem que hagin volgut afrontar aquesta crisi decidint subordinar tots els territoris.»


Controvèrsia amb les xifres de morts a la conca d'Òdena

Unes hores abans de l'anunci, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha contradit el Departament de Salut, que aquest divendres va informar que no hi havia hagut cap mort per coronavirus a la conca d'Òdena durant aquella jornada.

En una roda de premsa, Castells ha assegurat aquest dissabte que "ahir hi va haver 11 defuncions" a la ciutat i que "quatre van ser a l'hospital d'Igualada".

El batlle igualadí ha expressat la seva preocupació pel fet que les dades de la Generalitat dient que no hi havia hagut cap mort per Covid-19 donessin "un missatge equívoc" a la població, que "pot fer que la gent es relaxi".

L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, en una compareixença

La informació que va transmetre divendres al vespre la Generalitat és que no s'hi havia registrat cap més mort i que es mantenien les víctimes en 107, tot i que sí que s'havien detectat 16 nous positius de coronavirus, la qual cosa elevava el total fins a 644.

Aquestes xifres, però, contradiuen les que han comptabilitzat els ajuntaments a través dels serveis funeraris.

"Les explicacions les ha de donar el Departament de Salut. Nosaltres no som qui donem les dades, nosaltres tenim tota la informació".

L'alcalde no vol que aquestes dades serveixin per crear controvèrsia, sinó per posar transparència i llum a tota la realitat, ja que la situació a la regió continua sent molt greu.


Vergés i els registres

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha contestat a Castells durant la roda de premsa d'aquest dissabte a la tarda. Preguntada pels periodistes, Vergés ha dit que van donar les dades oficials que tenien disponibles:

"Jo puc dir les que estan en els nostres registres, no en puc dir altres malgrat les sàpiga per twitter o whatsapp"

La consellera, però, ha afegit que han rebut notificació de la funerària Anoia, que gestiona tots els cossos, de 12 morts en les últimes 24 hores.

També, que estan pendents d'esbrinar si els casos de 21 persones mortes més a l'àrea confinada són a causa del coronavirus o no.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut