Reunió recent del nou govern alemany, liderat per Angela Merkel (Reuters)

El govern alemany demana que Catalunya formi govern aviat per sortir del conflicte

Berlín remarca que la situació de Puigdemont està només en mans de la justícia i que la política no hi entra
Redacció Actualitzat
TEMA:
Investidura

El govern alemany insta Catalunya que formi govern com més aviat millor per poder acabar amb el conflicte amb l'executiu espanyol. El portaveu d'Exteriors d'Alemanya, Rainer Breul, ha explicat que el cas de Carles Puigdemont està exclusivament en mans de la justícia i que la política no hi entra.

Breul ha dit aquest divendres que confia que els diputats del Parlament català siguin capaços de designar els pròxims dies un nou govern autonòmic que permeti trobar una sortida a la crisi. I ha insistit que el gabinet d'Angela Merkel continua convençut que el conflicte català s'ha de resoldre en el marc de la Constitució i les lleis espanyoles. En tot cas, el portaveu d'Exteriors subratlla que els governs es mantenen al marge:

"No veig que el cas representi una càrrega. Els tribunals confien els uns amb els altres i cooperen entre ells, i això és una qüestió que no ha de ser envoltada per contactes polítics."

 

 

Segons la viceportaveu de l'executiu alemany, Ulrike Demmer, la decisió de l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein de descartar l'extradició per rebel·lió no afectarà els vincles amb l'estat espanyol:

"Es tracta d'un cas que està en mans de la justícia i que no afecta les relacions entre els dos governs."

Des del Ministeri de Justícia, el també portaveu, Maximilian Kall, ha rebutjat la necessitat d'una reforma de l'ordre europea de detenció i entrega que elimini el principi de la doble incriminació perquè hi hagi un automatisme més gran.

El tribunal va decretar aquest dijous la llibertat sota fiança de Puigdemont, descartant l'extradició pel delicte de rebel·lió, ja que considera que no compleix el requisit de la violència que exigeix la legislació alemanya. Kall ha indicat que no hi ha motiu per fer canvis.

"L'eina de l'ordre de detenció europea ha funcionat. És dret europeu. Només es podria canviar en l'àmbit de les institucions europees i, ara per ara, no cal canviar el mecanisme."

El portaveu del Departament de Justícia també ha volgut destacar que no hi ha hagut cap sol·licitud al seu ministeri per part dels tribunals perquè aporti informació o materials que puguin afectar el cas.

ARXIVAT A:
Article 155 Investidura Procés català Eleccions 21D Govern empresonat
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut