Barcelona

El govern anuncia que presentarà el recurs davant del Constitucional pel decret de Rajoy que limita la sanitat

El govern català considera que el reial decret sobre la reforma sanitària vulnera la Constitució i les competències de la Generalitat. L'executiu fonamentarà la seva demanda amb el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries.

RedaccióActualitzat
El Consell Executiu de la Generalitat ha decidit presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional contra el decret del govern espanyol que limita les prestacions sanitàries. El govern català considera que el reial decret sobre la reforma sanitària vulnera la Constitució i les competències de la Generalitat, segons ha explicat el seu portaveu, Francesc Homs.

L'executiu fonamentarà la seva demanda amb el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, que conclou que el decret llei que a l'abril va aprovar l'executiu de Rajoy no s'ajusta al dret. En concret, dictamina que diversos punts envaeixen competències de la Generalitat i que vulnera tres articles constitucionals. És el cas del precepte més polèmic del decret, el que afecta els estrangers no registrats com a residents, als quals els limita l'assistència sanitària només als casos d'urgències i parts.

Homs ha dit també que l'executiu català fa seus ara els arguments del Consell de Garanties Estatutàries, a diferència, segons ha dit el portaveu, del govern anterior.

D'altra banda, Homs ha assegurat que el govern no té constància de cap recurs del govern espanyol contra l'euro per recepta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut