Madrid

El govern aprova que la vida de les nuclears pugui superar els 40 anys

Les centrals nuclears podran funcionar més enllà dels 40 anys previstos als seus dissenys originals. La mesura, prevista per a casos excepcionals, figura en la reforma de l'energia nuclear que ha aprovat el Consell de Ministres i també preveu un enduriment de les condicions de funcionament d'aquestes instal·lacions. A més, s'ha aprovat la construcció d'un magatzem central que recollirà tots els residus de les centrals espanyoles. Un dipòsit pel qual s'han interessat ja més d'un centenar d'ajuntaments, entre ells alguns catalans. La raó: el sucós pla d'inversió que planteja la seva construcció i la injecció de llocs de treball que hauria de portar.

Actualitzat
El Consell de Ministres ha donat llum verda avui a una reforma del sector nuclear a Espanya que passarà per reforçar el paper del Ministeri d'Indústria en la supervisió de les centrals i per augmentar les sancions. La reforma preveu que a partir d'ara, per exemple, només hi pot haver una empresa titular de les centrals i s'augmenten de 150.000 a 200 milions les indemnitzacions per danys.

El govern també ha enllestit el concurs perquè els municipis interessats a acollir el magatzem temporal de residus nuclears presentin la seva candidatura. La construcció del cementri nuclear costarà uns 700 milions d'euros i està previst que estigui del tot acabat d'aquí a 14 anys.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut