Captura del vídeo efímer en què el tiktoker Naim Darrechi es va disculpar

El govern balear es querella contra Naim Darrechi i demana tancar-li TikTok i YouTube

El tiktoker mallorquí va presumir d'enganyar les parelles dient-los que és estèril per no haver de posar-se preservatiu
Redacció Actualitzat
TEMA:
Xarxes socials

Després que el Ministeri d'Igualtat ha portat el cas a la Fiscalia, el govern balear ha anunciat que es querellarà contra el tiktoker Naim Darrechi, per les declaracions en què presumeix d'enganyar les noies, dient-los que és estèril, per no haver de posar-se preservatiu. 

La presidenta de les illes, Francina Armengol, ha anunciat una querella per "abús sexual mitjançant engany a un nombre indeterminat de dones", "incitació a la violència contra les dones i la seva llibertat sexual i "els delictes que puguin sorgir a raó de la instrucció". "No permetrem que ningú a les nostres illes presumeixi d'haver comès abusos sexuals ni inciti altres a cometre'ls", argumenta la dirigent socialista.

No permetrem que ningú a les nostres illes presumeixi d'haver comès abusos sexuals ni inciti a altres a cometre'ls.

Ens querellam. Pels drets de les dones, per la llibertat sexual, per una terra que diu no al masclisme.https://t.co/S9GYoEBsoq pic.twitter.com/I0oJoc0rlT

— Francina Armengol (@F_Armengol) July 13, 2021


Demanaran tancar-li el compte i el canal

El govern d'Armengol remarca que aquestes afirmacions les fa una persona que té més de 26 milions de seguidors a TikTok, "moltes d'elles adolescents i en procés de formació de consciència". 

L'obligació del govern, diu l'executiu, "també és vetllar perquè els continguts emesos a través de les xarxes socials, que són els grans referents en l'adquisició i el desenvolupament de les conductes de les persones, no fomentin actuacions contra els drets sexuals i reproductius de les dones". 

A més, l'Institut Balear de la Dona ha demanat a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades que li tanqui el canal de YouTube i el compte de TikTok. Ho ha emparant-se en la Llei de Protecció Integral a la Infància i l'Adolescència. 

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat i presidenta de l'Institut Balear de la Dona, Mercedes Garrido, ha destacat que la pràctica que explica el tiktoker "ha posat moltes dones, presumptament de les Illes Balears, en situació de risc pel que fa a malalties de transmissió sexual i a embarassos no desitjats".

El govern justifica que actuï contra el jove, de 19 anys, per la protecció dels drets de les dones: 

"Donat que l'influencer generalitza amb totes les dones amb les quals ha mantingut relacions sexuals, el Govern considera que té el deure de protegir dels abusos i agressions sexuals, no permetre actuacions que atemptin contra la salut sexual i reproductiva de les dones i que a més a més, facin enaltiment o justifiquin per  qualsevol mitjà d'expressió pública de difusió els delictes que puguin haver estat comesos per motius del sexe de la persona o per raons de gènere."

El govern balear creu que les afirmacions de Darrechi poden encaixar en els tipus penals d'abús sexual mitjançant engany de l'article 182.2 del Codi Penal i enaltiment i justificació del delicte d'abusos sexuals mitjançant engany de l'article 510.2b del Codi Penal.

El noi es va disculpar en un missatge efímer publicat a Instagram, que ja ha desaparegut i en què demanava perdó i argumentava que no era conscient de la responsabilitat que tenia. I n'ha penjat un altre en què reivindica canals com el seu com "el mitjà del demà, no la tele", i demana una "comunitat d''influencers'" per "regular-ho", i afirma que els polítics els fan servir per guanyar vots. 

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Violència masclista Judicial Illes Balears
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut