El primer ministre britànic, Boris Johnson, en una visita a l'escola catòlica de St Joseph a Londres (Reuters)

El govern britànic es planteja multar les famílies que no portin els nens a l'escola

Boris Johnson assegura que és vital que els pares entenguin que l'escola és un espai segur
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El Regne Unit es prepara per a la tornada a l'escola la propera setmana. El govern de Boris Johnson assegura que l'escola és un espai segur i que els riscos són "molt, molt i molt petits", i alerta que les famílies que refusin portar els fills a l'escola per por dels contagis s'enfronten a una possible multa.

Johnson assegura que és vital que els pares entenguin que l'escola és un espai segur:

 

El ministre d'Educació, Gavin Williamson, ha assegurat que el govern es planteja imposar sancions a les famílies que no portin els fills a l'escola tot i que només s'imposaran sancions "com a última opció".

Williamson sosté que mantenir els nens sense anar a l'escola els faria més mal que els riscos que suposa el coronavirus i ha insistit que "aquest és el moment adequat perquè tornin" a les aules.

"Volem que les escoles treballin conjuntament amb els pares i els animin a portar de nou als nens. Han de bregar amb la preocupació que existeix"

 

El minstre ha explicat que el govern ha demanat a les escoles que estiguin preparades per fer educació a distància en cas de rebrots que obliguin a tancar els centres.

"La clau és estar segurs que en tot moment es manté la continuïtat de l'educació"

 

Des de Downing Street es mantenen en contra de l'ús de les mascaretes per als alumnes de primària i secundària, perquè diuen, "obstrueix la comunicació entre el professor i els alumnes".

 

Canvi a Escòcia

Els joves van tornar a les escoles d'Escòcia a principis d'agost, sense cap requisit sobre el distanciament físic entre els alumnes i sense normes sobre l'ús de les mascaretes.

Però aquest dimarts ha canviat de criteri i s'ha anunciat que a partir de dilluns 31 d'agost els alumnes de secundària hauran de portar mascareta als passadissos, les zones comunes i autobusos escolars. Ho fan, diuen, seguint les recomanacions de l'OMS.

La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, al menjador de l'escola West Calder (Reuters)

El secretari d'Educació escocès, John Swinney, en declaracions a la BBC, ha explicat que a classe no serà necessari dur-ne sempre que hi hagi la distància de seguretat.

El Regne Unit acumula 326.614 casos positius de coronavirus.

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació Boris Johnson
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut