El pantà de Darnius-Boadella aquest 7 de març (3Cat)

El govern descarta noves restriccions per la sequera a l'estiu gràcies a les últimes pluges

La Generalitat desestima portar aigua en vaixell els pròxims mesos, però es manté la fase d'Emergència
Redacció Actualitzat
TEMA:
Sequera

Les pluges dels últims dies permetran passar els mesos d'estiu sense noves restriccions d'aigua.

Tanmateix, aquesta aigua, sumada a l'estalvi i la regeneració, no és suficient per sortir de l'emergència.

Tot i que les pluges han millorat parcialment la situació de sequera, el govern no es planteja alleugerir les restriccions actuals. Caldria que aquesta primavera plogués en abundància per sortir de la fase d'emergència. 
 

Les restriccions actuals es mantindran a l'estiu

El pantà de Sau fa dos mesos estava en el moment més crític. Va arribar al mínim històric de l'1%. Ara, dos mesos després, la imatge continua sent desoladora, però el nivell de l'aigua s'ha enfilat una mica i frega el 7% de capacitat.

Tot i això, l'executiu avisa que, malgrat l'augment de les reserves d'aigua als embasaments de les conques internes, les pluges dels darrers dies no permeten sortir d'una situació "d'extrema sequera".

Ho ha anunciat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, després de la reunió de la Comissió Interdepartamental de Sequera (CIS):

"Ens mantindrem en la fase 1 d'emergència a la major part del territori i de cara l'estiu no caldrà afegir noves restriccions, però això no treu que hem de ser conscients que estem en una fase complicada, les reserves continuen sent molt baixes."

Es mantindran les restriccions actuals durant l'estiu i es descarta l'entrada en la fase 2 d'emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat, cosa que enduriria les mesures per assegurar l'abastiment. S'allunya, almenys per als pròxims mesos, la possibilitat d'haver de portar aigua amb vaixell.

Sequera al pantà de Sau, en una imatge de finals de gener (Europa Press/Lorena Sopêna)

Segons les últimes dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), els embassaments del sistema Ter-Llobregat, que abasteix Barcelona i la seva àrea metropolitana i part de Girona, es troben en un 17,8% de la seva capacitat. Fa un mes es trobaven per sota del 16%, el llindar que marca l'entrada en fase d'emergència. 


El govern estudia que les piscines municipals puguin obrir a l'estiu

El govern ha deixat la porta oberta a permetre que les piscines municipals es puguin omplir durant l'estiu --escenari que no preveu, ara com ara, el pla especial de sequera-- i que siguin considerades com a refugis climàtics.

 

ARXIVAT A:
Sequera
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut