El govern espanyol congela, de moment, el salari mínim en 950 euros

Les discrepàncies a l'executiu i la negativa dels empresaris han impedit apujar-lo, però el Ministeri de Treball vol continuar negociant amb els agents socials

Actualitzat

El consell de ministres ha aprovat la pròrroga del salari mínim interprofessional, que aquest any ha pujat fins els 950 euros mensuals, per 14 pagues. Al gener, el govern espanyol, els sindicats i els empresaris van escenificar un acord que ara no s'ha pogut repetir.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, de Podem, el volia apujar igualment, però des del PSOE no n'eren partidàries ni la vicepresidenta Nadia Calviño, ni la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, tenint en compte la situació econòmica actual.

El salari dels treballadors públics i les pensions s'apugen un 0,9% i el Ministeri de Treball volia aplicar aquest augment també al salari mínim, és a dir una pujada de vuit euros al mes, que els empresaris troben inassumible i els sindicats insuficient.

La ministra Yolanda Díaz (EFE / Cati Cladera)

En un comunicat del Ministeri de Treball s'insisteix que és una pròrroga de "caràcter temporal", "fins que s'aprovi el reial decret que el fixi per a l'any 2021, acordat en el marc del diàleg social". La pròrroga també dona seguretat jurídica i protecció als treballadors afectats, que podien quedar en un llimb a partir del 31 de desembre.

A preguntes dels periodistes, Pedro Sánchez ha recordat "la problemàtica situació que travessa el país per la pandèmia", mentre repetia el compromís del seu govern amb el salari mínim, perquè arribi al 60% del salari mitjà a Espanya al final de la legislatura.

Dels més de tres milions i mig d'assalariats que hi havia l'any passat a Catalunya, 158.000 cobraven el salari mínim, 90.000 dels quals eren dones.

ARXIVAT A:
CCOOUGT
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut