Ampolles de begudes ensucrades en un supermercat
Ampolles de begudes ensucrades en un supermercat

El govern espanyol preveu duplicar l'IVA de les begudes ensucrades

El pla pressupostari que La Moncloa ha enviat a Brussel·les inclou una revalorització de les pensions, amb una pujada del 0,9%

Actualitzat

El govern espanyol inclourà en els propers Pressupostos Generals de l'Estat un augment de l'IVA de les begudes ensucrades del 10% al 21%, segons consta en el pla pressupostari enviat aquest dijous a Brussel·les.

El document elaborat per La Moncloa també preveu la revalorització de les pensions, amb una pujada que equivaldria a la inflació estimada per a l'any vinent, és a dir, del 0,9%.

Entre l'augment d'impostos i la lluita contra el frau, l'executiu espanyol preveu ingressar gairebé 7.000 milions d'euros. El govern espanyol calcula que l'impacte estimat del conjunt de mesures se situa en 6.847 milions el 2021 i 2.323 milions el 2022.

Amb aquest increment, l'objectiu del govern espanyol és afavorir "hàbits més saludables" i se sumarà a altres canvis fiscals ja sabuts, com l'entrada en vigor dels nous impostos digital i financer, les conegudes popularment com "taxa Google" i "taxa Tobin".

 

Els propers comptes públics també preveuen la creació d'un impost sobre envasos de plàstic d'un sol ús.

En la mateixa línia, aquesta setmana s'ha aprovat un projecte de llei contra el frau fiscal.

 

Pressupostos per combatre la Covid

El govern espanyol ja va deixar clar que els pressupostos del 2021, que encara s'estan negociant, tindran com a objectiu principal fer front als afectes de la pandèmia del coronavirus.

ARXIVAT A:
Pressupostos Generals de l'EstatPensionsAlimentacióEconomia de butxaca
Anar al contingut