La ministra de Justícia, Dolores Delgado
La ministra de Justícia, Dolores Delgado

El govern espanyol: "Treballem per defensar l'actuació jurisdiccional de Llarena"

Gir del govern espanyol davant la demanda presentada contra Llarena a Bèlgica per Puigdemont i els exconsellers

Actualitzat

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha manifestat que l'executiu espanyol defensarà a Bèlgica la integritat jurisdiccional espanyola i els interessos de l'Estat i, en aquest sentit, defensarà a Bèlgica la integritat del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

"Ara treballem en l'estratègia per defensar els interessos d'Espanya, que passa per defensar l'actuació jurisdiccional del jutge Llarena."

Delgado ha defensat en una entrevista a Ràdio Nacional la "transparència" que ha presidit l'actuació del seu ministeri des que el Consell General del Poder Judicial informés de la demanda presentada a Bèlgica per Carles Puigdemont i els exconsellers contra el jutge Pablo Llarena.

Aquestes afirmacions arriben l'endemà que el govern anunciés que havia posat en marxa "tots els mecanismes necessaris per defensar la sobirania jurisdiccional espanyola" en la demanda contra Llarena. Entre aquests mecanismes hi ha la contractació d'un despatx d'advocats belgues.

El 4 de setembre el jutge Llarena està citat a declarar davant d'un tribunal belga, per la demanda civil contra ell per unes declaracions que va fer en una conferència, tot i que no està obligat a comparèixer.

Segons els demandants, les declaracions posen en dubte la independència del jutge per instruir la causa per rebel·lió contra Puigdemont, el seu govern i diversos líders independentistes.

La implicació del govern espanyol en la defensa de Llarena ha fet un gir després de les crítiques d'algunes associacions judicials i de la pressió de l'oposició del PP i Ciutadans.

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut