El govern i la presidenta del Parlament planten Sánchez en l'acte del Liceu pels indults

Ni cap membre del govern del president Aragonès ni la presidenta del Parlament assistiran a l'acte convocat dilluns per Pedro Sánchez
Redacció Actualitzat
TEMA:
Indults

El govern plantarà dilluns Pedro Sánchez a l'acte del Liceu. No hi haurà presència de les màximes autoritats del país en l'acte que Pedro Sánchez ha preparat per dilluns, al Liceu, per defensar els indults als nou presos independentistes. No hi aniran ni el president Pere Aragonès, ni la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

La invitació a l'acte no ha arribat fins a aquesta tarda. El president Aragonès tenia previst dilluns un viatge a les Terres de l'Ebre i no modificarà la seva agenda. I és que el gest d'organitzar un acte a Barcelona ha causat si més no sorpresa al govern, que veu amb escepticisme les formes, la precipitació i la no concreció dels continguts amb un president amb qui s'han compromès a veure's abans d'acabar el mes.

Així ho ha explicat Pere Aragonès aquest matí des de Waterloo, on s'ha reunit amb Carles Puigdemont:

"El president del govern espanyol pot formular les seves propostes que tinguin a veure amb el futur polític de Catalunya, però crec que s'han d'abordar amb el govern de Catalunya i el president de la Generalitat."

En qualsevol cas, fonts de presidència ho consideren un acte de propaganda si és per parlar d'indults.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha declinat la invitació amb una carta.


En el text, Borràs informa el president Sánchez que dilluns a la mateixa hora estarà al costat dels exalts càrrecs del govern citats a declarar a la Ciutat de la Justícia: "Aquesta actitud repressiva és incompatible amb el títol de l'acte, que inclou el terme 'retrobament'".

Tampoc hi assistirà el vicepresident Puigneró, que en un tuit retreu que en la invitació no se l'anomeni protocol·lariàment. Qui sí que hi assistirà és l'alcaldessa Ada Colau, que ha confirmat la seva assistència.

 

Des de la Moncloa no volen valorar la decisió de la Generalitat de no assistir a l'acte però fonts de l'executiu espanyol apunten que seria lògic que als membres del govern no els agradi que Sánchez prengui la iniciativa i marqui el ritme.

ARXIVAT A:
Indults Generalitat de Catalunya Pere Aragonès Pedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut