El govern manté la petició de 5 anys de presó per a un jove acusat d'agredir dos mossos

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va explicar que treballarien per rebaixar la petició de penes per part de la Generalitat en casos com aquest
Redacció/ACN Actualitzat
TEMA:
Referèndum 1-O

Aquest dimarts ha començat el judici contra un jove de Vilafranca del Penedès, Adrián Sas, acusat d'haver agredit dos mossos d'esquadra durant les protestes de l'aniversari de l'1-O, el 2018.

La Fiscalia demana set anys de presó per a ell, i la Generalitat, cinc anys i mig. En la vista, Sas s'ha acollit al dret a respondre només a les preguntes de la seva defensa i ha negat els fets que se li imputen.

Aquest cas arriba a judici tot just uns dies després que el govern anunciés la seva intenció de només acusar de lesions els detinguts quan hi ha un mosso ferit. Pel que fa a altres delictes com aldarulls i atemptat a l'autoritat ja fa l'acusació la Fisclia, assegura Interior.

Representants d'ERC, els comuns i la CUP han atès els mitjans abans del judici davant l'Audiència Provincial de Barcelona.

En una entrevista recent al jove vilafranquí al programa "Preguntes freqüents", Sas denunciava: "La mateixa Generalitat que ens deia 'empenyeu' és la que envia els mossos i fa repressió judicial".

 

Promesa d'Interior

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va explicar dimecres, 11 de novembre, que el seu departament treballava per rebaixar les acusacions en casos en què la Generalitat és acusació particular.

Sàmper ho va dir en una compareixença al Parlament interpel·lat sobre el cas d'Adrián Sas i altres casos de "dissidència política", en paraules de l'oposició, en què el govern s'ha personat com a acusació i demana penes de presó.

Segons va explicar el conseller, les "grans" acusacions que s'han fet han estat pel delicte d'atemptat a l'autoritat i desobediència. És per això que es vol intentar descarregar de "càrrega punitiva" les causes, reduir-ho a un delicte de lesions i portar-ho al terreny del rescabalament de la responsabilitat civil derivada de les lesions.

L'Ajuntament de Vilafranca ja va demanar al juliol que la Generalitat es retirés de la causa de Sas.

 

 

El govern culpa la defensa de rebutjar l'ajornament

El govern de la Generalitat ha acusat la defensa de Sas d'haver rebutjat una proposta per ajornar el judici. En la roda de premsa d'aquest dimarts, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha assegurat que l'executiu va demanar "ajornar el judici per buscar una solució i negociar un acord".

JxCat i ERC es van comprometre al Parlament a retirar l'acusació de la Generalitat, que demana 5,5 anys de presó per al jove de Vilafranca del Penedès, acusat de desordres públics, atemptat contra l'autoritat i lesions. Finalment, però, no ha estat així i el judici ha quedat vist per a sentència aquest dimarts al migdia.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut