Per Setmana Santa estaran vigents les restriccions actuals, en principi (ACN/Mar Riera)

El govern mantindrà les mesures per Setmana Santa si no hi ha un augment "desmesurat"

Ramentol i Budó remarquen que la situació d'"estancament" no permet relaxar les restriccions vigents

RedaccióActualitzat

Fonts del govern han coincidit aquest dimarts a remarcar que tot apunta a una pròrroga de les mesures anti-Covid vigents durant la Setmana Santa.

Tant el secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, com la portaveu del govern en funcions, Meritxell Budó, han parlat d'"estancament" de la pandèmia a Catalunya.


Setmana Santa, un interrogant

En una entrevista al programa "Planta baixa" de TV3, Ramentol ha admès que "la situació apunta a un estancament" i que "Setmana Santa no deixa de ser un interrogant des del punt de vista epidèmic".

En aquest context, ha avançat:

"La proposta de Salut serà prorrogar les mesures."


I ha argumentat: "Ens sembla la decisió més coherent des del punt de vista sanitari."

Ramentol, per tant, descarta ampliar l'obertura de bars i restaurants al vespre, com havia defensat, fa una setmana, Budó, que aquest dilluns va admetre que les dades ho desaconsellaven.

Ramentol ha posat l'accent en la necessitat de "veure com es comportaran els indicadors per Setmana Santa, i també com es comportarà la ciutadania".

A partir d'aquí, ha explicat, "serà el moment de poder respondre com serà el mitjà termini" de la pandèmia a Catalunya.


"Mesures de molta restricció"

Sobre el possible enduriment de les restriccions, veient el repunt dels indicadors epidemiològics d'aquests últims dies, Budó ha respost:

"Amb molta probabilitat es prorrogarà la resolució que està vigent a dia d'avui."


Ha volgut deixar clar, però, que això serà així "sempre, sempre, sempre que les dades epidemiològiques no canviïn la tendència i ens trobem amb un increment desmesurat".

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern, Budó, a més, ha defensat que "les mesures que tenim establertes són encara de molta restricció" i que això hauria d'ajudar a controlar l'expansió del coronavirus.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Desescalada
Anar al contingut