El govern rebaixa l'IRPF als treballadors més precaris

La Generalitat no cobrarà el tram autonòmic als treballadors en situació laboral precària que han de fer la declaració de la renda
Redacció Actualitzat

El govern ha aprovat aquest dimarts un decret llei per rebaixar l'IRPF als treballadors amb les rendes més baixes i amb més precarietat laboral.

El decret estableix una deducció autonòmica equivalent a la diferència entre la quota íntegra estatal i la quota íntegra autonòmica, sempre que sigui positiva.

Es preveu que la mesura beneficiarà uns 250.000 treballadors que cobren entre 14.000 i 22.000 euros bruts anuals.

Són treballadors, en molts casos, que a causa de la Covid-19 estan o han estat a l'atur, en un ERTO o han encadenat diversos contractes; i que, com que tenen més d'un pagador, estan obligats a fer la declaració de la renda.

El Departament d'Economia, que ha elaborat el decret, ha exigit al govern espanyol que adopti "mesures econòmiques concretes" i un "pla de xoc urgent" per ajudar els sectors més afectats per la crisi econòmica generada per la pandèmia.

La petició s'ha fet dies després que el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, enviés una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, demanant una moratòria d'impostos per als sectors més perjudicats per les restriccions destinades a frenar el coronavirus.

Aquesta mesura de reducció de l'IRPF es farà efectiva quan els treballadors que se'n puguin beneficiar hagin de presentar la pròxima declaració de la renda, la primavera de l'any que ve.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut