Missa de diumenge a la Sagrada Família de Barcelona en record de les víctimes de la Covid (EFE / Quique García)

El govern obre expedient a l'arquebisbat de Barcelona per la missa a la Sagrada Família

La cerimònia en record de les víctimes de la Covid-19 es va fer sense l'autorització del Procicat perquè superava l'aforament de deu persones
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El president Torra ha anunciat que s'obrirà un expedient per la missa que aquest diumenge va acollir la basílica de la Sagrada Família de Barcelona per les víctimes de la Covid-19. L'expedient podria acabar amb una sanció a l'arquebisbat.

Oficiada per l'arquebisbe Omella, la missa no havia rebut l'autorització del Procicat, perquè superava l'aforament permès en cerimònies religioses, que és de deu persones.

L'arquebisbat va emetre un comunicat per mostrar-hi el desacord. Assegurava que l'aforament havia estat del 20% del total de la basílica i que s'havien complert totes les mesures de seguretat. També deia que era incongruent la prohibició de celebrar missa si es permet que hi entrin un miler de visitants.

Finalment, la missa es va fer amb la presència d'unes 470 persones, la majoria familiars de víctimes de la Covid-19, i sense cap representant institucional.

L'arquebisbat havia convidat a assistir presencialment a la cerimònia els familiars dels difunts i els representants de treballadors essencials que van donar servei durant el confinament.

Durant la cerimònia, el bisbe Omella havia de llegir el comunicat, però finalment només va esmentar de passada el conflicte:

Malgrat totes les dificultats de la pandèmia i malgrat altres dificultats que hem tingut per celebrar aquesta eucaristia, amb joia, confiança i esperança la celebrem avui

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Església
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut