El govern vol impulsar una llei per regular els contractes de lloguer de temporada

L'objectiu és evitar que aquesta modalitat de lloguer serveixi per evitar la limitació de preus establerta a la llei d'habitatge
Juli Rodés Almer Actualitzat
TEMA:
Habitatge

El govern vol impulsar una llei per regular els contractes de lloguer de temporada, amb la qual es vol evitar que aquesta modalitat serveixi per "burlar la limitació del preu del lloguer" establerta per la llei d'habitatge aprovada al Congrés dels Diputats.

Així ho ha anunciat la consellera de Territori, Ester Capella, durant la seva compareixença al Parlament per explicar els objectius i les actuacions previstes pel departament que encapçala des de fa tres setmanes arran de la remodelació del govern.

"Evitarem que s'eludeixi l'aplicació de la llei d'habitatge a través d'aquests contractes de temporada."


Entre les mesures concretes que el govern estudia hi ha convertir l'ús turístic dels habitatges en un ús urbanístic específic, que estarà subjecte a llicència urbanística municipal com tots els usos del sòl, amb la voluntat de prioritzar l'ús residencial permanent per a famílies.

Alhora, Capella ha anunciat que es vol aprovar "una nova regulació del règim urbanístic dels habitatges d'ús turístic".

Capella, aquest dimecres, durant la compareixença al Parlament (CCMA)

L'objectiu d'aquestes dues actuacions és "garantir l'ús social de l'habitatge", sobretot en els municipis "en què l'ús turístic produeix tensions de preus i no garanteix una dotació suficient d'habitatge de lloguer per satisfer les necessitats de la població resident", ha explicat Capella.

Es tracta, doncs, de regular una modalitat de lloguer que va quedar fora de la llei d'habitatge aprovada pel Congrés dels Diputats.


Quatre eixos estratègics

Capella ha defensat que "l'habitatge és un dret fonamental i és el nostre deure garantir-lo".

També que "el dret de l'habitatge és la porta d'entrada a tots els altres drets", perquè "sense sostre digne no hi ha vida digna possible".

I que per garantir l'accés a l'habitatge digne, que "ha esdevingut el problema més greu del nostre país", cal "treure l'habitatge de la lògica del mercat".

Aquest és, de fet, un dels quatre eixos estratègics del Departament de Territori, emmarcats en el pla territorial sectorial d'habitatge que Capella ha avançat que s'aprovarà a la tardor.

Els altres tres eixos són: evitar emergència residencial més immediata, ampliar el parc públic d'habitatge i garantir habitatges dignes.

ARXIVAT A:
Habitatge
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut