ANÀLISI

El gran dia de Mitt Romney?

Enllaç a altres textos de l'autor Sílvia Heras

Sílvia Heras

Periodista d'internacional de TV3.

Actualitzat
Amb les enquestes tan ajustades, tot és possible. Mitt Romney confia que avui sigui per a ell el gran dia.

A aquest empresari d'èxit, de 65 anys, l'avala una bona gestió com a governador de Massachusetts del 2003 al 2007. Va eixugar el dèficit i va aprovar la primera reforma sanitària que es va fer al país a nivell estatal. Era l'època en què Romney s'autodefinia com a "moderat amb punts de vista progressistes" per guanyar vots dins del molt demòcrata Massachusetts.

Però Romney no és un polític de profundes conviccions, sinó que, per sobre de tot, és pragmàtic. I va fer un espectacular gir cap a posicions conservadores quan va decidir presentar-se a la Casa Blanca. A les primàries republicanes, es va voler atreure l'ala més dretana del seu partit en qüestions socials com l'avortament, els drets dels homosexuals o el control d'armes.

Romney ha centrat la seva campanya en l'economia. Diu que reduirà el paper de l'estat i que potenciarà la iniciativa privada. Assegura que crearà 12 milions de llocs de treball i que traurà el país de la crisi. La incògnita és quin dels dos Romneys agafarà les regnes si guanya la presidència.

Anar al contingut