El Grec es reinventa en plena Covid amb una edició presencial que aposta pel talent local

La inauguració serà un homenatge al personal sanitari i als treballadors essencials a càrrec de la companyia Baró d'Evel
Ibana Piñero Actualitzat
TEMA:
Teatre

El Festival Grec no ha volgut renunciar a ser un dels principals motors de les arts escèniques a Barcelona. Per això, el 30 de juny aixecarà el teló i serà un dels pocs festivals d'estiu europeus que mantindran l'edició d'enguany.

I per donar cabuda al màxim d'espectacles, el Grec es transforma en tres festivals, combinant les funcions presencials amb el contingut online, i allargant-se simbòlicament en el calendari perquè les obres que no han pogut assajar pel confinament s'estrenin durant la temporada.

El preu de les entrades s'ha rebaixat a 15 euros i els aforaments s'han reduït a un terç de la capacitat per extremar les mesures de seguretat i impedir contagis.


Montjuïc, l'epicentre del Grec Festival

El privilegiat escenari de l'amfiteatre del Teatre Grec acollirà la inauguració del festival, "A tocar", un espectacle de nova creació de la companyia Baró d'Evel amb la col·laboració d'artistes com Frederic Amat, Refree o Tortell Poltrona. Un homenatge al personal sanitari i als treballadors essencials que han estat a primera línia durant els moments més difícils de la pandèmia. Serà el tret de sortida a un mes de teatre, música, dansa i circ, amb 48 espectacles repartits per escenaris de tota la ciutat, però amb l'epicentre a Montjuïc.

Les dificultats provocades per la pandèmia han reforçat l'aposta pel talent local d'aquesta edició del Grec. Hi estrenaran espectacle companyies com La Veronal, Agrupación Señor Serrano, Pere Faura o Mal Pelo.

La directora Carme Portaceli, que havia d'estrenar una adaptació de "La casa de los espíritus", d'Isabel Allende, que s'ha hagut d'ajornar fins al 2021, recuperarà textos escrits durant la pandèmia a l'obra "No passa cada dia que algú ens necessiti (de fet no és gens habitual que algú ens necessiti)". I la creadora Angelica Liddell portarà fins al Lliure la seva crítica a la hipocresia moral amb "The Scarlet letter".

També s'ha pogut mantenir la presència d'algunes de les propostes internacionals previstes on destaquen la companyia belga de dansa Peeping Tom, fidel a la seva cita anual amb el Grec, o el circ dels francesos Compagnie XY, mentre que s'afegeixen el director uruguaià Sergio Blanco i el director portuguès Tiago Rodrigues. La música anirà a càrrec de noms com la llegendària Omara Portuondo, de gira per celebrar el seu 90è aniversari, i grups com Manel, Els Amics de les Arts i Stay Homas, que amb un doble concert el 30 i 31 de juliol tancaran el Grec.


El Grec en obert i de Grec a Grec

Estava previst que aquesta edició del Grec portés el públic de viatge fins a l'Amèrica Llatina. Un viatge que encara es podrà fer online amb una sèrie de propostes pensades per consumir en format digital que permetran conèixer el treball dels creadors d'aquests països. Però no només les restriccions de viatges han afectat la programació del festival; els mesos de confinament han interromput la feina de companyies i creadors que han estat setmanes sense poder assajar.

Per això, com a fet excepcional, el Grec s'estirarà per donar cabuda, a partir del setembre, a les propostes que ha calgut ajornar perquè no han pogut estar a punt per a aquesta edició. Algunes formaran part del Grec del 2021, però unes altres, com el musical "El Màgic d'Oz", "El combat del segle", de Denise Duncan, i "Gran reserva", de Rhum&Cia, es podran veure abans, a partir del setembre.


Aforaments limitats i mesures excepcionals per impedir contagis

L'excepcionalitat d'aquesta edició també es notarà en les mesures de seguretat que el festival ha pres per garantir la seguretat de públic, artistes i personal tècnic. Mesures que s'aniran revisant i actualitzant, seguint les recomanacions sanitàries del moment.

Els espais es desinfectaran diàriament i l'entrada i la sortida del públic es farà de manera esglaonada per mantenir les distàncies. S'han habilitat nous accessos al Teatre Grec per repartir el públic i no hi haurà full de mà ni programa del festival en paper. L'ús de mascareta serà obligatori en els espais tancats i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat.

ARXIVAT A:
Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut