
El guanyador del concurs de calçots de Valls bat el rècord després de cruspir-se'n 275
Nou rècord en el concurs de menjar calçots, aquest diumenge a Valls. El guanyador, el barceloní Adrià Wegrzyn, se'n va menjar 275, gairebé 4 quilos. Concretament se'n va cruspir 3,8 quilos, que supera en 100 grams la marca que s'havia establert. La Gran Festa de la Calçotada va aplegat unes 35.000 persones a la capital de l'Alt Camp. S'hi van consumir 60.000 calçots.
Un any més, el barceloní Adrià Wegrzyn va guanyar el concurs de menjar calçots de la Gran Festa de la Calçotada de Valls. Ja n'ha guanyat vuit en total i cinc de consecutius. Però aquesta serà l'última vegada que ho farà perquè una nova norma del concurs impedeix que l'any que ve s'hi pugui presentar. Adrià Wegrzyn va menjar en total 275 calçots, 3,8 quilos, i va batre el rècord que, des del 2009, tenia Ramon Forès, amb 100 grams menys. El guanyador es va cruspir els 275 calçots en 45 minuts. El segon classificat es va quedar molt distanciat, amb prop de dos quilos.
El vencedor del concurs lamenta que l'any que ve la normativa del concurs no el deixi tornar a participar. Tot i això assegura: "D'aquí a dos anys torno". Wegrzyn critica que amb aquesta mesura s'està devaluant el concurs.
Entre els visitants d'aquest any destaquen els grups de japonesos, que tenen un especial interès en la calçotada. Segons Hiromi Kawano, de l'agència de viatges His, als japonesos els agrada la calçotada perquè la nostra ceba s'assembla molt a una verdura del Japó. Aquest diumenge, fins i tot s'han atrevit a menjar-se calçots amb salsa de soja.
Una novetat que s'ha presentat en aquesta 33a edició de la Gran Festa de la Calçotada són els calçots envasats al buit i preparats per escalfar al microones. Ramon Carner, gerent de Catalonian Food, és qui impulsa aquest producte. El van idear per poder-lo vendre a Londres. "Allà no hi podíem portar els calçots crus", ha recordat Carner. "Els havíem de portar ja cuits a la brasa i amb les instruccions de com s'ha de fer la calçotada". Amb aquest nou producte, per menys de 10 euros es pot comprar un paquet amb 12 calçots i un petit pot de salsa per fer una calçotada casolana.
Des de l'organització calculen que aquest diumenge han passat per Valls unes 35.000 persones, i s'han consumit uns 60.000 calçots. A més, la festa dóna el tret de sortida a la temporada de calçotades a la comarca i a tot el territori. En aquest sentit el coordinador de la Gran Festa de la Calçotada, Rafael Castells, apunta que aquest període és "el més important per al turisme a l'Alt Camp, i el segon a tot el Camp de Tarragona, després dels mesos d'estiu".