El Joan i la Maria Pilar, els "malalts de tele" que han fet dels platós de TV3 casa seva

Del "Mag Magazine", al "Col·lapse" o "Zona Franca", són el públic més fidel i poden arribar a veure en directe dos programes en un mateix dia
Agustí Forné Actualitzat
TEMA:
Tv3

Fa més de 35 anys, la Maria Pilar i el Joan ja venien esporàdicament de públic a TV3. Anaven al "Mag Magazine", al "Blanc o negre" o a "Un dia a la vida". Fa dos anys, el Joan Nebot es va jubilar. "Què fem?", es preguntaven. Podrien haver decidit anar a veure obres, com fan altres jubilats, però van triar fer de públic a tots els programes de TV3.  

"Ens ho passem bé i coneixem la tele per dins --diu en Joan-- No és el mateix que veure-ho a casa. Aquí és una altra història, és un món a part".

Habituals de molts programes, coneixen tots els ets i uts de la programació de TV3 (CCMA)

"És completament diferent --rebla la Maria Pilar Costa-- Per exemple, quan fan publicitat, nosaltres podem parlar amb els conductors, les conductores o altres persones de l'equip, perquè tots ens coneixen".

Dos programes al dia

La seva setmana pot començar un dimarts a l'"Està passant". Un entrepà i cap al "Zona Franca".

"Són com de la família --diu la Danae Boronat, la conductora del programa--. "Fa il·lusió. Mires el públic, veus la Maria Pilar i el Joan i dius: ja soc a casa. Són entranyables". I si no hi van dimarts, hi van dimecres o dijous.

Divendres, comença per ells un cap de setmana atrafegat. No es perden els assajos de l'Eufòria i tenen un reforç, la Palmira Bautista. Té 86 anys, però no hi ha adolescent o jove que balli més que ella.

Acompanyats de la Palmira, no s'han perdut mai els assajos d'"Eufòria" (CCMA)

"És que són meravellosos --diu la Palmira-- Jo m'ho passo molt bé a tots els programes, però "Eufòria", amb el que m'agrada a mi la música..."

A les vuit, només han de caminar 20 metres per anar al plató de "Tots són problemes". Allà ja els esperen. No s'han perdut cap de les 40 edicions del programa. Bé, sí, la Pilar va faltar en un perquè no es trobava bé i producció va preguntar per ella.

Molts dies, se'ls pot veure parlant amb el Patrick Urbano abans de començar. "És curiós --assegura-- els meus pares no han vingut mai a veure'm i ells venen sempre".

El Joan, parlant amb el presentador de "Tot són problemes", Patrick Urbano (CCMA)

Quan s'acaba el "Tot són problemes" a picar alguna cosa i cap al directe d'"Eufòria". Allà ho donen tot, però tot. Res d'anar a la graderia. A primera fila. I ja de matinada, cap a casa, que demà continuen.

Hi ha dies que arriben a TV3 a les 6 de la tarda i marxen de matinada. "No, no som friquis --diu la Maria Pilar-- El que som és malalts de tele, mai millor dit".  

Són els primers a sortir a ballar tots els èxits musicals de l'"Euforia" (CCMA)

"Col·lapse" els regala un pernil 

I arriba el dissabte. Toca "Col·lapse".

El director, el Ricard Ustrell, els veu entrar al plató i s'apropa a saludar-los. Poden parlar del temps o que aniran a córrer la cursa dels 40 anys o d'algun dels convidats que venen al programa.

A "Col·lapse" hi ha 87 places per al públic. Però n'hi ha tres de disponibles per al Joan, la Maria Pilar i la Palmira.

Des del començament, "ells eren allà cada setmana", assegura Ricard Ustrell (CCMA)

"El programa no va començar gaire bé --diu Ricard Ustrell-- i ells eren allà cada setmana". Per nosaltres, eren una fortalesa, ens donaven il·lusió per continuar".  

I el seu suport va tenir premi. L'últim programa de l'any passat, els van regalar un pernil. S'acaba "Col·lapse" i s'acaba la setmana televisiva del Joan, la Pilar i la Palmira. Diumenge, descansen. Fins la setmana que ve.

Un pernil com a premi a la fidelitat d'aquesta parella d'espectadors ben peculiar (CCMA)

 

ARXIVAT A:
Tv3 Televisió
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut