La cabina de la nau espacial Orion
La NASA ha reptat els usuaris de les xarxes a descobrir els missatges ocults dins la nau Orion (NASA)

El joc de la NASA ocult a l'Artemis: del "Fly me to the moon" a l'homenatge a l'Apollo

La NASA ha reptat els usuaris de les xarxes a descobrir els missatges ocults dins la nau espacial Orion, que es va llançar el 16 de novembre rumb a la Lluna

Paula Florit GomilaActualitzat

La missió Artemis I no té tripulació, però la nau espacial que la NASA ha enviat a la Lluna, l'Orion, no està pas buida. A banda de tots els sistemes de vol i recollida de dades i els maniquins que hi ha a bord, la cabina té detalls que poc tenen a veure amb la tecnologia.

Es tracta d'una tradició de l'agència espacial nord-americana que ara ha repetit: incloure missatges ocults o records dins les naus que envia a l'espai. Aquesta vegada, han reptat els usuaris de les xarxes socials a trobar els cinc elements que han afegit a la nau Orion.

El tuit inclou una fotografia del seu interior. Ets capaç de veure'ls?

La NASA ha donat tres dies als usuaris per trobar els missatges amagats i, aquest diumenge, ha donat el resultat.

El primer dels cinc elements és una referència musical. En concret, a la cançó "Fly me to the moon" --"Porta'm a la Lluna"--, els acords de la qual estan impresos i emmarcats en groc en una de les parets de la nau. Són les lletres "CBAGF". La versió del 1964 de Frank Sinatra d'aquesta cançó es va associar amb les missions Apollo a la Lluna.

Les lletres "CBAGF" representen els acords de "Fly me to the moon"

Un altre missatge ocult és el record a un treballador de la NASA mort el 2021 i que resulta que era un gran seguidor de l'equip de beisbol St. Louis Cardinals, que té com a símbol un cardenal vermell. Doncs bé, dins la cabina també hi han inclòs una imatge d'aquest ocell.

El cardenal vermell fa referència a un equip de beisbol del qual era seguidor un responsable de la NASA mort el 2021 (NASA)

Un tercer element és un missatge en codi morse: "Charlie". En aquest cas, commemora la vida de l'antic director adjunt del programa d'Orion Charlie Lundquist, que va morir el 2020.

La paraula 'charlie' escrita en codi morse a la nau Orion
La paraula "charlie" està escrita en codi morse (NASA)

I amb un altre codi, en aquest cas el codi binari, la NASA ha representat el número 18 a sobre del seient del pilot. Es tracta d'homenatjar la història dels viatges de la NASA a la Lluna amb el programa Apollo i celebrar, segons diu la NASA, el retorn d'una nau espacial amb humans a la Lluna --això serà en la tercera fase de la missió Artemis-- després de l'Apollo 17.

El número 18 en codi binari a la nau Orion
El número 18 en codi binari (NASA)

Per últim, el cinquè missatge amagat a la cabina fa referència a l'Agència Espacial Europea. Hi ha representats els codis de país de tots els que han participat en la construcció d'Orion. Inclou els Estats Units, Alemanya, Itàlia, Suïssa, França, Bèlgica, Suècia, Dinamarca, Noruega, Espanya i els Països Baixos.

S'han representat els codis dels països que han participat en la construcció de la nau Orion (NASA)

Afegir aquests extres és una tradició que es remunta a les primeres exploracions espacials. Per exemple, a les Voyager 1 i 2, del 1977, la NASA va incloure un disc amb sons i imatges de la Terra per a possibles viatgers espacials que poguessin trobar la nau. I els astromòbils de Mart Opportunity i Spirit, ja al segle XXI, van transportar metall de les restes de les Torres Bessones.

La nau Orion amara aquest diumenge a l'oceà Pacífic, després de 25 dies de missió, la primera del programa Artemis. Es tractava de provar la nau de cara a les dues properes missions previstes dins el mateix programa. No serà fins a l'Artemis III que Orion estarà tripulada per humans. Serà, per cert, la primera vegada que una dona trepitgi la Lluna. 

ARXIVAT A:
NASA
Anar al contingut