Torra, al TSJC el mes de maig passat

El judici a Torra podria celebrar-se igualment sense el president de la Generalitat

En la conferència a Madrid, Torra ha insinuat que podria no acudir al TSJC si no es canvien les dates, que coincideixen amb el debat de política general
David Melgarejo Actualitzat
TEMA:
Quim Torra

Paraules del president de la Generalitat, Quim Torra, en la conferència d'aquest dijous a Madrid a què cal parar atenció. Pel que diuen i pel que donen a entendre:

"Jo crec que qui té un problema aquí és el Tribunal Superior de Justícia, no jo. (...) No demanaré res a ningú, ni al Parlament de Catalunya, ni al Tribunal Superior de Justícia. Si funciona la separació de poders, tothom sabrà què ha de fer."

El president de la Generalitat, doncs, deixa oberta la possibilitat de no presentar-se al judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) si no es canvien les dates del 25 i 26 de setembre, que coincideixen amb el debat de política general al Parlament.

Ni per la Fiscalia ni per l'acusació no hi ha res a canviar. Entre altres coses, perquè Torra no planteja una alternativa i s'escuda en uns suposats privilegis. El fiscal recorda que tothom que està pendent de la justícia té obligacions i no s'espera al sofà de casa fins que el cridin. Per tant, Torra no hauria de ser més que els altres.

 

El president del TSJC, Jesús María Barrientos (ACN)

 

El president també es queixa que no se li garanteix el dret a un tribunal imparcial, tot recordant les paraules de Jesús María Barrientos, president del TSJC, en contra dels llaços grocs i a favor de la resolució de la Junta Electoral.

"Crec que la decisió de la Junta Electoral és tan òbvia que ni tan sols hauria de ser necessària, perquè aquest és l'estat normal de les coses: els edificis públics no són espais per als posicionaments ideològics."

Per això el president de la Generalitat es planteja recusar-lo. De moment, el TSJC no ha respost a les peticions de Torra.

El que sí que hi ha és resposta en la llei d'enjudiciament criminal sobre la hipòtesi sorgida a l'article 786:

"L'absència injustificada de l'acusat, quan se li demanen menys de dos anys de presó, no suspendria el judici."

És a dir, que encara que Torra no comparegui el 25 de setembre, el judici es podria celebrar igualment, si es considera que és més important que el debat al Parlament.

 

 

Torra, sortint de declarar al TSJC el 15 de maig passat (ACN)

ARXIVAT A:
Quim Torra Procés català TSJC
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut