D'esquena, els acusats per l'assassinat i el robatori a casa de la infermera de Girona, en el judici a l'Audiència
El jurat considera que tots quatre són culpables del crim (ACN/Marina López)

El jurat declara culpables tots els acusats d'assassinar una infermera de Girona a casa

Els membres del jurat popular han conclòs que la companya de feina de la víctima i el seu marit van planificar el robatori que va acabar amb la mort de la infermera, el setembre del 2020

Redacció/ACNActualitzat

El jurat popular ha declarat culpables els quatre acusats per l'assassinat de la infermera de Girona durant l'intent de robatori a casa seva, el 25 de setembre del 2020.

Es tracta d'una companya de feina de la víctima, el marit d'aquesta i dos homes més. El veredicte conclou que els dos primers van ser els ideòlegs del crim, perquè sabien que la dona tenia diners, i els altres dos en van ser els autors materials, per encàrrec del matrimoni.

Fa quatre anys, van entrar al domicili de la víctima, una dona de 67 anys que era supervisora del servei de nefrologia i diàlisi de la Clínica Girona, concertant una visita amb el nom d'un pacient fals. Un cop al seu domicili, la van lligar i la van assassinar. La dona tenia també una consulta de podologia al mateix pla del seu domicili.

Els quatre autors van ser detinguts dos mesos després dels fets. D'entrada, el jutjat d'instrucció 2 de Girona va decretar presó sense fiança per a tots quatre, però dos d'ells --el matrimoni-- en van sortir sota fiança el febrer de l'any passat.

Les acusacions demanen 9 anys i 5 mesos de presó per als ideòlegs i 29 anys i 5 mesos per als autors materials.

El jurat ha llegit el veredicte aquest dijous al vespre després de gairebé quatre dies de deliberació, segurament la més llarga d'un tribunal popular a l'Audiència de Girona. El judici ha quedat vist per a sentència.

La presumpta ideòloga del robatori a casa de la infermera de Girona arribant al judici a l
La presumpta ideòloga del robatori arribant a l'Audiència (ACN/Marina López)

Van concertar una cita fictícia

El veredicte recull amb set vots a favor i dos en contra que la companya de feina de la víctima li va escriure un missatge de WhatsApp dient-li que donava el seu telèfon a una persona que estava interessada a anar a fer-se els peus.

Aquesta va ser la porta d'entrada, segons ha acreditat el jurat per unanimitat, per concertar una visita a última hora a la consulta de podologia a nom d'un tal Carles Riera, un pacient fals darrere el qual s'amagaven els assaltants.

Després de diversos actes preparatoris com ara comprar una targeta de telefonia que no es pogués rastrejar per fer la trucada per demanar hora a la víctima a nom del pacient fals, el marit de la companya de feina i els dos autors materials del crim van anar amb cotxe fins a la zona on vivia la víctima.

Mentre l'ideòleg es quedava esperant a l'exterior, els altres dos van entrar a l'edifici i, segons ha conclòs el jurat, van colpejar i retenir la dona per poder aconseguir els codis d'obertura de les caixes fortes.

El jurat considera que no s'ha provat que els acusats s'enduguessin res de casa de la víctima. La seva família va trobar a faltar tres anells, però no s'han localitzat i, a més, els processats no es van endur ni diners que tenia a la bossa de mà ni altres joies que tenia a la vista. Per això, resolen que es va tractar d'un intent de robatori amb violència.

Finalment, el jurat ha atribuït a un dels autors materials l'agreujant de reincidència perquè tenia una condemna prèvia de cinc anys de presó per un altre robatori.

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut