Veïns de l'Hospitalet travessen el pont de la Torrassa, aquest dissabte (EFE/Toni Albir)

El jutge avala les mesures del govern a l'Hospitalet i Lleida, amb excepcions

El govern recorrerà la decisió judicial per fer valer les normes que va aprovar el govern via resolució per contenir els brots del Segrià i l'Hospitalet de Llobregat i que ja han entrat en vigor
Redacció Actualitzat
TEMA:
Desescalada

Els jutges han ratificat una bona part de les mesures contra la Covid de la Generalitat a l'Hospitalet de Llobregat i Lleida, després que el govern espanyol hagi avalat el decret del govern Torra, que modifica la llei de salut pública.

També avalen les actuacions que ha dissenyat per lluitar contra aquests rebrots de coronavirus. L'executiu espanyol considera que en cap cas no s'envaeixen les seves competències.

Pel que fa a l'àrea de Lleida i sis municipis de la comarca del Segrià, el jutjat d'instrucció número 2 de Lleida ha ratificat les mesures extraordinàries de caràcter urgent acordades pel govern català. El magistrat, en canvi, no ratifica que s'apliquin aquestes mesures al municipi de Massalcoreig.


En una interlocutòria, el jutge Ramon Salada Virgili, en funcions de guàrdia, estableix la validesa d'aquesta ratificació per un termini de 15 dies, que pot ser prorrogat, tot i que exigeix a la Generalitat que informi setmanalment de l'evolució de la pandèmia i de les propostes de correcció de les mesures acordades.

El govern va aprovar a última hora de dilluns un decret llei per imposar mesures restrictives a vuit municipis del Segrià, en resposta a una altra resolució d'una jutge de Lleida que no va validar una ordre del Departament de Salut per confinar a casa uns 150.000 habitants d'aquests 8 municipis.


A l'Hospitalet, el jutge permet reunions de més de deu persones

Com en el cas del Baix Segrià, el jutge ha ratificat les mesures proposades pel govern a l'Hospitalet de Llobregat, però també amb una excepció: en aquest cas, no permet que es prohibeixin les reunions de més de deu persones.

La Generalitat va intervenir aquest dimarts a l'Hospitalet de Llobregat, amb un seguit de prohibicions i recomanacions, per respondre a l'augment de casos de coronavirus.

Va decidir actuar a tres barris de la ciutat: Collblanc, la Torrassa i la Florida, on viuen gairebé 100.000 persones, amb una densitat de població molt alta i on el rebrot de la pandèmia és més notable.


El govern presentarà un recurs

El president de la Generalitat, Quim Torra, després de reunir-se amb els serveis jurídics, ha anunciat que recorrerà la decisió judicial de limitar les mesures de la resolució del govern.

El recurs, que es presentarà en les properes hores, té com a objectiu "fer valer el decret llei aprovat aquest dilluns i que habilita el govern per impulsar les mesures anunciades, inclosa la limitació d'aforaments a celebracions i reunions als barris de la Torrassa, Florida i Collblanc", tal com ha explicat Torra a través d'un comunicat.

El president ha aprofitat per demanar a la ciutadania que compleixi les mesures anunciades i ha afegit que les considera "absolutament necessàries per frenar els contagis".

ARXIVAT A:
Coronavirus Desescalada
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut